• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS tvrdi da ne traži poskupljenje struje

Izvor Tanjug

Elektroprivreda Srbije demantovala je danas da je podnela zahtev za povećanje cene električne energije.

 EPS: Ne tražimo poskupljenje struje Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Na pitanje Tanjuga da li su tačne informacije o mogućem poskupljenju struje za 15 odsto od septembra, iz EPS-a su odgovorili da kompanija nije podnela zahtev za povećanje cene električne energije.

EPS je istovremeno podsetio da, prema Zakonu o energetici, korekciju cene elktrične energije odobrava Agencija za energetiku.

Sistem EPS-a pretrpeo je velike štete tokom poplava u maju i još se sagledavaju mere koje mogu da se preduzmu kako bi se posledice poplava što manje odrazile na stabilnost snabdevanja električnom energijom i poslovanje kompanije, navedeno je u odgovoru EPS-a.

Prema pisanju "Blica", EPS je Vladi Srbije dostavio predlog da od setpembra struja poskupi 15 odsto, a premijer Aleksandar Vučić zatražio je od EPSa dodatnu analizu i hitno sređivanje stanja u preduzeću.

List navodi, pozivajući se na nezvanične informacije, da je premijer zatražio od Elektroprivrede da prvo završe proces korporatizacije firme, oslobode se viškova rukovodilaca i obezbede da se iz kompanije ne odlivaju pare.

Prema proceni premijera, posao korporatizacije može biti gotov u narednih mesec dana.

"Blic" piše i da se v.d. minstra finansija Dušan Vujović u načelu ne protivi poskupljenju elektricne enrgije, ali da i on insistira da se korporatizacija sprovede u što kraćem roku, kao i da se obezbede uštede.

"Samo povećanje cena struje bez profesionalnog i odgovornog menadžmenta nema smisla. Više cene bi ostale bez efekta i bile bi upotrebljene za povećanje plata koje su i sada previsoke", komentar je Vujovića.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bre

Ne ja trazim poskupljenje struje jer mi trebaju pare...ne moja baba trazi jer ja trazim a ona je cula da ja trazim...ne deda trazi jer misli da cena struje nije u skladu sa eu. Strina se protivi poskupljenju ali uzece pare ako joj neko da. Teca nije za poskupljenje osim ako ne mora. Stric je neutralan i ne trazi poskupljenje al voli pare. Da li ce struja poskupeti?

Coa Driver 25

Radnici Tenta , Eps.a i Edb.a imaj najbolje plate Vučiću njima smanji više od 10%

special image