• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinija struja "pojela" šest milijardi evra

Izvor Tanjug

V.d. direktora Elektroprivrede Srbije upozorio je da je EPS samo u poslednjih osam godina izgubio oko šest milijardi evra zbog toga što nije isporučivao električnu energiju po tržišnim cenama.

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović je obilazeći Termoelektranu i kopove Kostolac izjavio novinarima da EPS još nije poslao zahtev vladi za povećanje cene struje.

"Nismo poslali zahtev, jer sada radimo novu procenu štete i sredstava domaćih i stranih, kao i planiranih investicija i očekujemo u naredne dve, tri nedelje da će sve te cifre kada budu na stolu biti prodiskutovane. Kada dobijemo zeleno svetlo od vlade i kada se složi sa tim našim investicionim planovima, onda ćemo videti da li postoji potreba za povećanjem cene električne energije ili ne", poručio je on.

Obradović je naglasio da zbog novih poplava nije ugrožen elektro-energetski sistem Srbije i da je on stabilan, da neće biti restrikcija, ali da je poslovanje EPS-a dugoročno ugroženo zbog ovih klimatskih promena.

"Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije", naglasio je direktor EPS-a.

Tagovi

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

XXL

Pa koga ovi prave budalama pa cak pominju cene u regionu a nepominju plate u regionu...

Mira

Nemam ništa protiv da struja poskupi ako mora ali tek onda kad otpuste sve viškove radne snage i spuste plate na republički prosek. To važi i za toplane, vodovod,poštu i sve ostale monopoliste.

Knin

Sramota je da jedan dispecer sa srednjom skolom,u EPS-u ima platu 70 000 din.,a jedan doktor 55 000din. `Bem ti drzavu i pravdu.

special image