• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaja 502 firme oglašena u Fajnenšenel tajmsu

Izvor Beta

Agencija za privatizaciju Srbije danas je objavila javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 srpska preduzeća, između ostalog i u "Fajnenšel tajms".

Javni poziv, koji će se odnositi i na preduzeća javnog informisanja i komunikacija, objavljen je na internet stranici Agencije.

Agencija za privatizaciju neće objaviti javni poziv za preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invaliditetom i preduzeća iz odbrambene industrije, s obzirom na to da su u skladu sa Zakonom o privatizaciji trenutno izuzeti iz postupka privatizacije - saopšteno je na sajtu Agencije.

Poziv se odnosi na preduzeća više grana delatnosti među kojima su i preduzeća javnog informisanja i komunikacija, koja se privatizuju u skladu sa novim Zakonom o javnom informisanju.

Pisma zainteresovanosti se dostavljaju poštom ili neposrednom predajom na pisarnici Agencije ili putem elektronske pošte do 15. septembra 2014. godine.

Kako se navodi, u roku od 45 dana nakon isteka roka za dostavljanje pisama, Agencija će Ministarstvu privrede dostaviti predloge modela i metoda privatizacije za svaki pojedinačni subjekt.

Na osnovu predloga Agencije, doneće se odluka o modelu i metodu privatizacije, početnoj ceni i merama za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije, navedeno je u javnom pozivu.

Po Zakonu o privatizaciji, obavezan rok za privatizaciju društvenog kapitala je do 31. decembra 2015. godine.

Zakon o privatizaciji predviđa da privatizacija preostalih društvenih preduzeća i firmi u restrukturisanju bude završena do decembra 2015. godine.

Među ovim preduzećima je 156 preduzeća u restrukturisanju sa 55.000 zaposlenih.

Na spisku za privatizaciju su, prema ranijem pisanju štampe, nekadašnji veliki sistemi, kao što su Poljoprivredna korporacija Beograd, Poljoprivredno-industrijski kombinat Bečej, FAP - Fabrika automobila Priboj, Metanolsko-sirćetni kombinat Kikinda, Azotara Pančevo, farmaceutska kompanija Galenika.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image