• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kuc, kuc, Kolarac" u Lazarevcu

Izvor mondo.rs

Za mališane iz Lazarevca Kolarčeva zadužbina je uz podršku Telekoma Srbija organizovala muzičku radionicu, čiji je autor perkusionista Bojan Ivković.

Devojčice i dečaci iz Lazarevca upriličili su u utorak jedinstveni koncert u naselju Stadion svirajući na majstorskom alatu. Zadužbina Ilije M. Kolarca je uz podršku kompanije Telekom Srbija priredila Muzičku radionicu za izradu i popravku muzike "Kuc, kuc, Kolarac".

"Telekom Srbija već godinama sarađuje i podržava Kolarac. Nama je velika čast što možemo ponovo da razvijemo jedan inovativni projekat u kome će deci biti objašnjen neki novi način, da shvate kako se stvara muzika i da ne samo putem muzičkih instrumenata, već i putem drugih predmeta, može da se proizvede zvuk i da ih uvedemo u jedan novi svet, svet mašte i stvaralaštva. Mi kao kompanija koja podržava kulturu želimo da širom Srbije predstavimo ovaj projekat i da na taj način pokažemo da smo društveno odgovorna kompanija", izjavila je Jelena Đondović iz PR sektora Telekoma Srbija.

Naredna radionica za decu uzrasta od sedam od 12 godina zakazana je za 13. septembar u 10.30 časova u Zadužbini Ilije M Kolarca (Studentski trg 5, Beograd). Radionice su besplatne za sve zainteresovane, a prijave se vrše na telefon Maše Ćumić 064-171-80-20 svakog dana od 11 do 14 časova.

"Želilmo da u njima probudimo i želju i svest da se bave muzikom i da na ovaj način gajimo jednu novu publiku, generaciju mladih ljudi koji će dolaziti na Kolarac. Radionica ima za cilj da probudi stvaralački duh i da probude timski rad, druženje. Veliko nam je zadovoljstvo što smo posetili i Lazarevac. Još jednom hvala Telekomu Srbija koji nam je pomogao da ovo sve zajednički organizujemo besplatne radionice za decu", rekao je Dejan Veselinov, saradnik za marketing i odnose s javnošću na Kolarcu.

Zadužbina Ilije M. Kolarca uz partnersku podršku Telekoma Srbija ovim radionicama želi da deci približi, fenomen zvuka koji se kreira na predmetima koji nisu klasični instrumentima, a od kojih nastaje muzika i na kraju kompozicija, koju sami stvaraju i tako postaju zvanični KV muzičari. I više od toga. Postaju nova publika "Kolarca", oni koji su naučili da i na ovakav način komuniciraju i nauče postupno sve tajne stvaranja muzičkog dela, vrstu i građu muzičkih instrumenata.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE