• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transformacije - izložba savremene umetnosti

Izvor mondo.rs

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 9. septembar u 20 časova u Kući Legata (Knez Mihailova 46). Postavka će biti u Beogradu sve do 1. oktobra, a potom se seli u Bukurešt.

Umetnički projekat pod nazivom "Transformacije" je baziran na konekciji i kulturnom dijalogu vizuelnih umetnika savremenog likovnog izraza koji dolaze iz istočne i zapadne Evrope.

Istoimena izložba savremene umetnosti organizovana je u dve institucije kulture, Kuća Legata u Beogradu i Galerija "Funnel" u Bukureštu. Obnavljanje dialoga i razmena umetničkih projekata su od primarnog značaja za evropsku budućnost regiona kao i za savremenu umetničku produkciju koja obrađuje aktuelnosti i povezuje vizuelne umetnike koji žive i rade u različitim sredinama.

Osnivanjem umetničke asocijacije "Funnel" i umetnika koji se okupljaju oko ideje popularizacije kulture ima težnju ka razmeni iskustava u svojevrsnom tranzitu ideja. Projekat "Transformacije" je nastavak saradnje evropskih umetnika i njihovo angažovanje na polju savremene umetnosti u regionu.

Umetnici koji dolaze iz zemalja zapadne i istočne Evrope su mahom etablirani i jako uspešni mladi autori koji iza sebe imaju značajna umetnička dostignuća: Roberto Koada Zabeta, Kenet Blum, Đankarlo Keraudo, Bogdan Vladuta, Predrag Popara, Alesio Maksimilijan Šroder, Vuk Vučković i Mate Đorđević.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE