• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Startuje deveta sezona studio "Centra!

Izvor mondo.rs

Studio – Centar za kulturnu edukaciju dece i mladih ulazi u svoju devetu sezonu sa dve nove pozorišne predstave namenjene tinejdžerskoj populaciji "Ključ" i "Želim da pobegnem od kuće".

Pored ovih noviteta i ove sezone imaćemo prilike da pogledamo predstave "Mi deca sa stanice Zoo" i "Deca na internetu".

Pozorišna predstava "Ključ" po motivima teksta Ljudmile Razumovske "Draga Jelena Sergejevna", bavi se problemom nasilja u školi, koji je iz godine u godinu sve zastupljeniji problem u našoj sredini.

U odnosu na originalni tekst ruske spisateljice, u komadu "Ključ" glavni protagonisti biće devojke uzrasta petnaest i šesnaest godina koje će, svaka iz svojih razloga počiniti zločin, kako prema svom razrednom starešini, tako i jedna prema drugoj.

Kroz komad se provlače najčešći motivi nasilja među mladima: bes, nacionalna i rasna mržnja, potreba za seksualnim nasiljem, želja za preuzimanjem mesta lidera u društvu.

Pojedini delovi komada dramatizovani su po istinitim pričama koje smo imali priliku da pratimo po medijima proteklih godina, a koje su se dešavale u našoj sredini. Premijera predstave "Ključ" planirana je za početak decembra 2014. godine.

 Pozorišni komad "Želim da pobegnem od kuće" novi je autorski tekst direktora Studio Centra i glumca Nenada Radovića.

Priča počinje na internet forumu na kojem jedna petnaestogodišnjakinja otvara temu bežanja od kuće. Kroz tri priče saznajemo sudbine onih koji su to učinili i gorko se zbog toga pokajali. Teme kao što su: trgovina ljudima, prostitucija, nasilje u porodici, život bez podrške nadležnih institucija samo su neke koje se provlače kroz ovaj autentičan komad.

Pored polaznika Studio Centra (tinejdžera) u ovoj predstavi učestvovaće i nekoliko profesionalnih glumaca. Premijera predstave "Želim da pobegnem od kuće" planirana je za početak 2015. godine.

Pored dve nove pozorišne predstave, Studio Centar će u novoj sezoni pokrenuti i prvu internet mini igranu seriju za decu koja će se baviti značenjem narodnih poslovica u srpskom jeziku i srpskoj kulturi. U seriji će pored polaznika Studio Centra, akteri biti i profesionalni glumci.

Uz nove projekte, Studio Centar će nastaviti sa igranjem svojih kultnih predstava "Mi deca sa stanice Zoo" (Malo pozorište "Duško Radović") i "Deca na internetu" (Dečji kulturni centar Beograd) koje je u prethodnih nekoliko godina odgledalo više od 9.000 gledalaca, pretežno osnovaca i srednjoškolaca.

Kada je edukativni proces u pitanju, pored Pozorišnog studija koji čini osnovu rada našeg Centra, u novoj sezoni poseban akcenat biće stavljen na razvoj Vokalnog studija i novoformiranog Studija pisanja. Prijem novih polaznika u sve grupe našeg Centra biće vršen svake nedelje tokom septembra, a do popune postojećih kapaciteta.

Studio Centar će sve projekte tokom predstojeće sezone izneti sam, bez podrške nadležnih institucija, koje ni ove godine naše projekte nisu podržali na nedavno završenim konkursima za sufinansiranje projekata u 2014. godini.

S obzirom da Studio Centar ne poseduje vlastitu pozorišnu scenu, o mestima na kojima će se igrati navedene predstave, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tanja

Bravo za Studio Centar! Odlična škola i još bolje predstave!

SERIJE