• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za direktora EPS-a više od 70 kandidata

Izvor Tanjug

Na konkurs za izbor direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) prijavilo se nešto više od 70 kandidata, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je naveo da očekuje "da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana doneti potrebne odluke o tome".

Antić je novinarima u Beogradu rekao da je taj proces vodila komisija koju je Vlada Srbije imenovala za izbor direktora javnih preduzeća.

Takođe je rekao da veruje da će u narednih nekoliko dana komisija izaći sa spiskom kandidata, koji će biti u skladu sa zakonom i procedurama za izbor direktora.

Kako je kazao ministar, očekuje se da će broj kandidata biti sveden na one koji ispunjavaju uslove i da će se obaviti koraci koji su predviđeni procedurom za izbor direktora kako bi Vlada Srbije imala uvid u potencijale onih koji su se kandidovali, kako bi donela konačnu odluku.

ELEKTRODISTRIBUCIJE UPRAVLJAJU TRANSFORMATORIMA


Aleksandar Antić je danas u Beogradu sa sva četiri elektro-privredna društva za distribuciju struje potpisao ugovore o davanju prava na korišćenje i upravljanje tranformatoraskim stanicama od 110 kilovolti.

On je ugovore sa prenošennu prava korišćenja sa država ne eletrpdostribucije potpisao sa direktorima Elektrodistribucije "Beograd" (EDB), Elektrodistrubicuja "Centar" iz Kragujevca,
"Jugoistok"iz Niša i "Elektrosrbija" iz Kraljeva.


Antić je ocenio da je time praktično definisana organizacija u okviru sistema i otklonjen problem, jer ranije nije bilo u potpunosti naznačeno ko vodi računa o transformatorskim stanicama 110/35 i podstio da su nekada bile u nadležnosti Eletromreže Srbije (EMS).

On je rekao da novim Zakonom o energetici one više nisu deo prenosnog, već distributivnog sistema i da je sada definisananadležnost nad njima, odnosno održavanje i upravljenje tim stanicma su povereni distributivnim preduzećima.

Antić je istakao da to obezbeđuje stabilnost energetskog sistema, pogotovo zimi.

Ministar je zahvalio eletrodistrubucijama za trud tokom majskih poplava na očuvanju energetskog sistema.

"Tokom poplava nismo imali prekid isporuke elentrične energije, semkada se poplavi transformator, ali ovi ljudi su to brzo otklanjanli. Eletrodistrubitivni sistem Srbije radio je skoro 100 odsto onako kako funcioniše u normalnim uslovima", istakao je Antić.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ceca

Kako bi bilo da i ja konkurišem sa sss i radnim iskustvom čekanja na Birou 19a god.Koliko li je love ovde u igri,i ko li će da zauzme fotelju?TU JE LOVA.

special image