• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić u Nemačkoj: Obogatićemo srpski stočni fond

Izvor SRNA

Najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa nemačka porodična kompanija "Tenis" zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

To bi povećalo stočni fond i oporavilo celu srpsku poljoprivredu, rečeno je tokom posete premijera Srbije Aleksandara Vučića ovoj kompaniji.

Vučić je istakao da je tokom dosadašnjih pregovora sa predstavnicima kompanije "Tenis" dogovoren dobar deo buduće saradnje ‎i da sve ono što je u srpskom stočnom fondu izgubljeno u poslednjih 10-15 godina ovom investicijom može biti nadoknađeno u naredne dve godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i napredak srpske poljoprivrede", rekao je Vučić, dodajući da je kompanija "Tenis" dobrodošla u Srbiju i da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.

Predsednik i vlasnik ove kompanije Klemens Tenis rekao je da se u Srbiji mora razviti porodična struktura farmi i uvesti nove tehnologije za šta je neophodna državna podrška, jer se samo tako može iskoristiti zajednička šansa.

"Sa premijerom Vučićem upoznao sam se pre nekoliko meseci i razgovarao o onome što bi moglo da bude urađeno kako bi pomogli Srbiji na putu ka EU. Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta", rekao je Tenis.

Kompanija "Tenis" osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa.

U toku godine kroz proizvodni lanac ove kompanije prođe 17 miliona svinja, sa godišnjim obrtom od 5,6 milijardi evra.

Vlasnik kompanije "Tenis" Klemens Tenis je i predsednik Fudbalskog kluba "Šalke".

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag 67

U Srbiji će se smanjivati plate i penzije, a povećavati primanja za stoku!?

Kitić

A sada mi je jasno,meso+gasprom+šalke i onda sankcije Rusiji?pa ponovo Rusija+Srbija+Nemačka svinjetina u Srbiji=slobodan izvoz u Rusiju,pametno!

dalabu

ljudi moji ne podize se poljoprivreda na taj nacin...

special image