• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatan koncert japanske pijanistkinje

Izvor Tanjug

Renomirana japanska pijanistkinja Ingrid Fuđiko Heming prvi put će nastupiti u Beogradu, u sredu, 8. oktobra, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Nakon koncerata u Njujorku, Tokiju, Berlinu, Parizu i drugim svetskim metropolama, pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International (JTI) i u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu, renomirana japanska pijanistkinja Ingrid Fuđiko Heming prvi put ce nastupiti u Beogradu, u sredu 8. oktobra u 20 sati, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Svi zainteresovani mogu podići besplatne ulaznice na blagajni Kolarca od 30. septembra.

Energija i izvanredan talenat ove umetnice koja je izgubila sluh kao vrlo mlada, a onda ga samo delimično povratila, daju klasičnoj muzici potpuno novu dimenziju. Posebno je poznato njeno izvođenje Listove kompozicije La Campanella koje je snimljeno na CD-u i prodato u više od dva miliona primeraka, što je neobičan fenomen u svetu klasične muzike. Publika u Beogradu imaće priliku da uživa u izvođenju ovog dela, ali i drugih kompozicija Franca Lista, kao i Frederika Šopena, Volfganga Amadeusa Mocarta i Kloda Debisija.

"Kao mlada nisam mogla da razumem suštinu izreke 'Ni Rim nije sagrađen za jedan dan', ali sada shvatam i znam zašto je toliko ljudi oduševljeno mojom izvedbom kompozicije La Campanella. Zato što kroz note slušaju i otkrivaju moj trnoviti životni put. Moj životni put je istinski težak i ja ne želim da ga krijem, već sva svoja osećanja iskazujem za klavirom. Borba sa sobom je istinska privlačnost klavira", rekla je Ingrid Fuđiko Heming.

"Ingrid Fuđiko Heming je inspiracija svima nama, ona nas podseća na to koliko možemo postići ukoliko i u teškim vremenima verujemo u sebe i istrajavamo. Muzika igra važnu ulogu u svakom društvu, posebno u povezivanju različitih kultura. Čast nam je i zadovoljstvo što imamo priliku da budemo deo muzičke priče koja Japan i Srbiju još više zbližava. Ovo je izuzetna prilika da uživamo u lepoti klasične muzike u najboljoj izvedbi", rekao je Kris Vuds, potpredsednik i generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan.

Ponosna na svoje japanske korene, kompanija JTI svake godine publici u Srbiji predstavlja deo japanske kulture i tradicije, trudeći se da doprinese jačanju veza između dve prijateljske zemlje. U saradnji sa Ambasadom Japana, JTI je do sada Srbiji predstavio brojne japanske umetnike, kao sto su Gocoo bubnjari, tradicionalna grupa Variki, čelista Mineo Hajasi i mnogi drugi. 

Čuvena japanska pijanistkinja, Ingrid Fuđiko Heming, prvi put je nastupila sa 17 godina kao srednjoskolka, a profesionalnu karijeru je zapocela u saradnji sa Japanskom filharmonijom i drugim renomiranim japanskim orkestrima. Tih godina gubi sluh na desnom uhu, ali nastavlja sa koncertima. U 28. godini seli se u Evropu, gde se usavrsava i istovremeno nastupa. U tom periodu gubi sluh i na levom uhu, koji potom delimicno uspeva da povrati.

Uprkos svemu tome, Ingrid Fuđiko Heming uspešno gradi koncertnu karijeru, koja će 1999. godine doživeti procvat. Te godine Hemingova postaje senzacija u Japanu, nakon izdavanja prvog CD-a na kojem je izvela Listovu kompoziciju La Campanella. Izdanje je prodato u više od dva miliona primeraka, što je neobičan fenomen u svetu klasične muzike. Od tog trenutka počinje bogata internacionalna karijera Ingrid Fudjiko Heming u najpoznatijim koncertnim dvoranama svetskih metropola, poput Njujorka, Londona, Pariza, Berlina, Milana, Beca i Praga.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE