Kamenovali kuću spskih staraca u Klini

Autor:

Nepoznati počinioci napali su prošle noći kamenjem kuću povratničke srpske porodice Konić u selu Klina, u Metohiji, a u napadu nije bilo povređenih, rečeno je danas agenciji Beta.

3
A- A A+U kući žive Miodrag (81) i Neda Konić (77).

Neda Konić je kazala za agenciju Beta da su napadači sinoć oko 21.30 kamenom razbili prozor, a da je kamenica završila u hodniku kuće.

Ona je rekla da je desetak kamenica udarilo u vrata, ali da na sreću ni ona ni suprug nisu povređeni.

"Čula sam kada je razbijeno staklo i kada sam izašla iz dnevne sobe videla sam razbijen prozor i kamenicu u hodniku naše kuće.

Prestravljena sam pozvala supruga i zatim smo se skolonili u dnevnu sobu dok je po zaključanim ulaznim vratima padalo kamenje", rekla je Neda Konić.

Ona je kazala da je policija došla po pozivu oko 22.00, a da za vreme napada nije čula nikakve povike nego samo zvuk udaranja kamenja po kući.

"Posle sinoćnjeg napada sva sam prestravljena. Pre oko dve godine u njivi su prebili mog muža. Živimo u strahu. Ovako više ne možemo da živimo. Stalno nas napadaju. Kradu nas, a mi smo iz straha ćutali. Više se ovako ne može", rekla je Neda Konić za Betu.

Milorad i Neda Konić vratili su se u obnovljenu kuću u Klini 2007. godine.

Povratnici u tom selu kažu da je pre rata 1999. godine u Klini živelo oko 3.000 Srba, a da je danas u tom gradu samo četrdesetak Srba povratnika.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti