• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati Železare podržavaju premijera

Izvor MONDO/Tanjug

Izjava premijera , nakon razgovora sa predsednikom kompanije Esmark Džimom Bušarom, da je dogovor o "Železari Smederevo" veoma blizu predstavlja dodatno ohrabrenje, ocenjuju predstavnici Samostalnog i Nezavisnog sindikata železare.

Oni su dodali da pružaju podršku predsedniku vlade.

"Vest koju smo čuli je nešto što nas, radnike železare, i kompletnu metalsku industriju dodatno ohrabruje, i u to ime samo mogu da kažem da mi u železari i u Samostalnom sindikatu dajemo puno podršku premijeru da reši trajno status železare", rekao je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata u "Železari Smederevo" Siniša Prelić.

On je istakao i da se u tom sindikatu nadaju da će uz rešavanje statusa Železare biti rešene i situacije vezane za firme u metalskoj industriji.

"U ovom momentu to je još jedna od ohrabrujućih vesti, i nadamo se da će sve da ide onako kako očekujemo i kako nam je premijer najavio", rekao je Prelić, naglašavajući da pružaju punu podršku premijeru Vučiću.

Predsednik Nezavisnog sindikata metalaca "Železare Smedrevo" Mileta Gujaničić smatra da je pokretanje železare i moguć dolazak Esmarka veliki zamajac za privredu Srbije, ocenjujući da to može koristiti i građevini i auto industriji.

"Premijer je zagrizao čvrstu voćku, orah, i dobro je prošao. On je u najtežem vremenu došao u Železaru ispred 4.500 ljudi i dao im jednu dobru informaciju. Ovde su pre njega dolazili premijeri, predsednici država da se slikaju, a on je stvarno održao reč. Sve pohvale", rekao je Tanjugu

Gujaničić, primetivši da se radi samo o razgovoru sa Esmarkom, ali da je i to dobar početak.

Kako je rekao, to je dobra vest koja treba da se podupre, jer će time zaživeti kompletan metalski kompleks i ostale industrijske grane, a što će značiti boljitak za ceo grad koji je sada "maltene mrtav, bez ikakve industrije".

Premijer Srbije izjavio je sinoć, posle razgovora u Londonu sa predsednikom kompanije Esmark Džimom Bušarom, da je dogovor o Železari Smederevo veoma blizu.

Javni poziv će biti objavljen za sedam-osam dana, a tender za 35 do 40 dana, rekao je za RTS Vučić, koji se nalazi u poseti Londonu, gde je razgovarao sa predstavnicima Esmarka o smederevskoj Železari.

"Mislim da smo imali veoma, kao što je Esmark naveo u saopštenju, plodotvorne razgovore i mislim da radnici Železare imaju razloga za zadovoljstvo", rekao je Vučić.

Esmark, kompanija sa tradicijom

Američka kompanija Esmark, koja je potvrdila da je zainteresovana za preuzimanje Železare Smederevo i da će se prijaviti na tender čije se raspisivanje očekuje, ima duboku tradiciju u proizvodnji čelika.

Reč je o privatnoj kompaniji, jednoj od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i trećem proizvođaču čelicnih ploča u SAD.

Tokom niza godina, Esmark je diverzifikovao svoja interesovanja i poslovanje, fokusirajući se na nekoliko ključnih industrijskih grana, poput proizvodnje čelika, istraživanja u oblasti nafte i gasa, u avio-uslugama, nekretninama, tehnologiji i sportskom menadžmentu, piše na internet stranici te kompanije.

Njen osnivač, izvršni direktor i predsednik je DŽejms Bušar, koji je takođe naslednik i kontrolni akcionar Bušar grupe, osnovane 1995. godine sa početnim kapitalom od 500 dolara, i u kojoj i dalje poseduje 100-procentno vlasništvo zajedno sa suprugom Karolinom.

Esmark je privatna porodična kompanija, a tokom godina proširila je posao u nekoliko grana. Kompanija je sada, pored proizvodnje čelika, koncentrisana u nekoliko ključnih industrijskih oblasti - eksploraciju nafte i gasa, u avionskoj industriji, u poslovima nekretnina, tehnologije.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Војвода

Која је то традиција од 1995. године и улогом од 500 УСД?!

Živan

"Ovde su pre njega dolazili premijeri, predsednici država da se slikaju, a on je stvarno održao reč. Sve pohvale" Održao je reč da je moguće rešenje blizu, možda. Znaće se za nekoliko meseci. Sve pohvale. Nije došao da se slika, nego da kaže da će možda nešto da se reši. Besmislica!

special image