• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okupacija bioskopa Zvezda se nastavlja...

Izvor mondo.rs

Do daljnjeg!

 Okupacija bioskopa Zvezda

Pre nekoliko dana "Pokret za okupaciju bioskopa" zauzeo je beogradski bioskop "Zvezda" koji godinama ne radi.

Filmski radnici, zaljubljenici u filmove, obični građani očistili su bioskopsku salu i osposobili bioskop za rad i svakodnevno je repertoaru nekoliko filmova.

Grejanja nema, unutra je hladno, temperatura se može se porediti sa ovom napolju, ali "okupatore" ni hladnoća ne može da spreči da istraju u tome što su naumili- a to je pokretanje pitanja divljačke privatizacije 'Beograd filma' kao simbola odnosa države prema kulturi.

Prvoj tribini u bioskopu "Zvezda" na kojoj se govorilo o privatizaciji "Beograd filma" i posledicama koje ona ima kulturu samo grada, prisustvovao je veliki broj građana. Svi su želeli da čuju u kom pravcu se "kreće okupacija" i kakvi su dalji planovi.

Tribini su prisustvovali Milanka Janošević, bivša predsednica Nadzornog odbora "Beograd filma", Dragan Jeličić, nekadašnji urednik programa u Beograd filmu, Srđan Dragojević, reditelj i član Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije, Branimir Stojanović, član kolektiva "Učitelj neznalica i njegovi komiteta" i Svebor Midžić, radnik u kulturi.

Razgovor je trajalo skoro dva sata, ali se do nekog konkretnijeg rešenja nije došlo. Ipak, iz publike se moglo čuti da "privatizacija treba da se poništi i da se studentima dozvoli da upravljaju bioskopom, zajedno sa bivšim radnicima 'Zvezde' (malim akcionarima koji se sude sa nekadašnjim vlasnikom "Dunav filma" godinama)".

"Studenti i radnici! Studenti i radnici", neko je vikao u sali.

Tokom tribine, učesnici Pokreta za okupaciju su stupili u kontakt preko Skype-a sa nekadašnjim vlasnikom "Beograd filma" Nikola Đivanovićem. On je poslao dokumetaciju, koja navodno potvrđuje da on "nije nadležan za to što je bioskop u takvom stanju i da odgovore treba potražiti od firme 'LBP', koja navodno ima vlasništvo nad "Zvezdom".

Članovi "Pokreta za okupaciju bioskopa" zakazali su tribinu i za sutra (četvrtak) u 18 sati. Ukoliko želite možete potpisati i peticiju za obnovu bioskopske sale na štandu koji se nalazi na ulazu u "Zvezdu".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dubioza

srozani smo kulturološki toliko da će legendarna rečenica iz Maratonaca oslikati današnjost... Ponovo radi bioskop...nadam se vašoj pobedi

SERIJE