• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pogon za čaure u Prvom partizanu

Ministar odbrane Bratislav Gašić otvorio je danas novi pogon za proizvodnju čaura u užičkom Prvom partizanu, u koji je ova fabrika municije uložila 3,7 miliona evra.

"Puštanje u rad ovog pogona, površine 10 hiljada kvadratnih metara u kome se izrađuju čaure kalibra do 12,7 milimetara, omogućilo je izmeštanje dela opreme iz podzemnog objekta, čime su ostvareni humaniji uslovi za rad i povećana bezbednost zaposlenih, uz smanjenje troškova poslovanja za sedan miliona dinara mesečno i uposleno novih 300 radnika", rekao je Gašić.

"Srpska banka spasena od tajkuna"

"Uspeli smo da iz ruku tajkuna izvučemo Srpsku banku i Vojni servis, koji je bio uništen nenamenskim trošenjem sredstava i davanjem kredita. Srpska banka će biti od sada samo banka sedam fabrika namenske industrije Srbije", istakao je Gašić.

On je naglasio i da će država pružiti maksimalnu pomoć namenskoj industriji u narednoj godini.

On je najavio i da će početkom naredne godine ovaj pogon biti opremljen i novom mašinom iz Švajcarske, vrednom 4,5 miliona evra, a do 2016. godine biće završena fabrika u Trešnjici, čime će biti kompletno završen investicioni proces vredan 30 miliona evra.

Gašić je izjavio i da će početkom naredne godine Prvi partizan imati 1.100 radnika koji su u stalnom radnom odnosu, čime će se prekinuti dugogodišnja praksa angažovanja većine radnika po osnovu ugovora o delu na određeno vreme.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xNEMACx

Kad ce da otvore fabriku Druga zvezda? Partizan je uvek prvi,to je normalna stvar

special image