• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi nam vratili sumnjiv kivi! Otkud nama kivi?

Izvor MONDO/Tanjug

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) nije dozvolila ulazak 19 tona kivija iz Srbije zbog nevažećih dokumenta i 20 tona mleka u prahu iz Belorusije.

Još jedna pokušaj zloupotrebe zloupotrebe sankcija Eu prema Rusiji i korišćenja loše situacije u kojoj se ta zemlja našla.

Kao da slučaj sa lošim mesom, koji je umalo prerastao u diplomatski skandal, nije bio dovoljan za nauk danas je stigla vest o srpskom – kiviju.

Kako je danas saopštila uprava Roseljhoznadzora za Brjansku i Smolensku oblast, na međunarodnom putnom prelazu Novie Jurkoviči u Brjanskoj oblasti, na teritoriju Rusije nije pušteno 19 tona kivija uvezenog iz Srbije. Razlog za zabranu uvoza je bio nevažeći fitosanitarni sertifikat. Zbog toga je voće vraćeno u Srbiju.

U vesti iz Rusije ne pominje se odakle uopšte kivi iz Srbije. Nije da smo baš poznati kao uzgajivači agruma a svaki reeksport tuđe robe je zabranjem jer u suprotnom ruske kontrasankcije EU ne bi imale smisla.

Izgleda da će ponovo morati da Moskvi odgovaraju naši nadležni inspekcijski organi, ako ne i neko više na politčkoj lestivici odgovornosti.

Sa ruskom carinom nemamo problema samo mi. Na kontrolnom punktu Krasnaja gorka u Smolenskoj oblasti na rusko-beloruskom pograničnom području sprečen je uvoz obranog mleka u prahu, zbog neodgovarajućeg atesta o kvalitetu.

"Zbog činjenice da preduzeće pošiljalac Zdravuška milk nije dostavilo garanciju bezbednosti i kvaliteta, Roseljhoznadzor je doneo odluku o vraćanju 20 tona proizvoda u Belorusiju", navedeno je u saopštenju, koje je prenela je agencija Ria novosti.

Rusija je u avgustu na godinu dana zabranila uvoz niza prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije - SAD, EU, Kanade, Australije i Norveške. Na spisku zabranjenih proizvoda su govedina, svinjetina, živina, plodovi mora, voće, povrće, sirevi i mlečni proizvodi.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikan

Ako ste procitali rec je o 19 tona sto nije malo, tako da zasigurno nije nas, verovatno je iz neke zemlje clanice eu koja preko nas zeli to da proda rusima a sumnjivog je kvaliteta, nije to prvi put da se desava, pitanje ko to sve dozvoljava iz vlasti!?

istina

Nista Pero vracaj one masline, provalili su nas :-) ... toliko

sofisticirani

19 tona?

special image