• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Esmark tvrd, ne garantuje posao svima

Izvor MONDO/Agencije

Američka kompanija Esmark ne želi da se obaveže da će svih 5.000 radnika ostati na platnom spisku posle eventualnog preuzimanja Železare Smederevo.

Esmark bi hteo da izbegne polaganje garancije između 15 i 20 miliona dolara, a neće da obeća ni da će ostati u Srbiji kada potroši zalihe sirovina, piše Politika.

Beogradski list podseća da je predsednik Esmark grupacije Džejsm Bušar, pre pregovora sa Vladom Srbije, javno obećao da neće otpuštati radnike, a čak su sa predstavnicima sindikata dogovorili i povećanje zarada za petinu, ako pobede na tenderu.

U Železari trenutno postoje sirovine u vrednosti oko 90 miliona dolara, čijom preradom može da se zaradi 20 miliona dolara.

Da ne bude zabune, ukazuje Politika, jedino oko čega se sada pregovara su upravo te sirovine na kojima može da se zaradi, jer i Vlada i Esmark znaju, kako se navodi, da Železara ne vredi ništa.

Amerikanci su u pregovorima izneli i još jedan zahtev, a to je da, pošto je za pokretanje druge visoke peći potreban kredit od najmanje 200 miliona dolara, Vlada Srbije garantuje uzimanje tog kredita.

VUJOVIĆ: RAZMATRAMO POGODNOSTI KOJE TRAŽI ESMARK

Ministar finansija Dušan Vujović najavio je da će pregovori sa Esmarkom o prodajiŽelezare Smederevo biti uspešno završeni i da će nacrt kupoprodajnog ugovora biti potpisan početkom iduće sedmice.

"Optimista sam, ali ne treba potcenjivati teškoće sa kojima se suočavamo. Esmark trarzi pogodnosti koje se razmatraju", rekao je Vujović ali nije precizirao o kakvim pogodnostima se radi.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

AJ NE LUPAJTE VISE,CE DA OSTANE KADA POTROSI ZALIHE...MA KOJE MI TO ZALIHE IMAMO?DA DODJU DA RADE 5 MESECI I DA ODU MA TO SU CISTE GLUPOSTI I NAGADJANJA OD ZELJKA VESELINOVICA KOJI PLASIRA TE NEBULOZE ZA POLITIKU I AKO SE NJEGOVO IME NE SPOMINJE!

neboj?a

?ekajte ljudi,ali gospodar je rekao ...

vicko Ml

Ljudi, USS STEEL je pobegao glavom bez obzira! Otkud sad Esmarh da ima interes? Da se Fiat pravi od nasih limova pa i nekako , ovako Zelezara nema perspektivu. Ne lazite taj narod u Smederevu!

special image