• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sekvence - čuvanje i ponovno oživljavanje pokreta

Izvor mondo.rs

Mladi umetnik Luka Tilinger, pokazao je svoj talenat za grafiku, ilustraciju i oblikovanje knjiga na novootvorenoj izložbi "Sekvence" u KomBank Art holu u Beogradu. Ulaz je besplatan, a izložba će biti otvorena do 16. marta.

Među izloženim umetničkim radovima, kojima je predstavljeno ponovno oživljavanje pokreta, su knjige - eksperimentalna i bibliofilska izdanja, ilustracije, plakati, kao i mali crteži koji na poseban način inspirišu ovog mladog umetnika i pružaju mu osnovu za dalji rad.

"U izloženim radovima dominantno je bavljenje kretanjem i beleženje protoka vremena, najčešće prisutno ili kao fazno raščlanjivanje pokreta u crtežu, blisko animaciji, ili kao variranje polaznih elemenata u okviru veće grafičke celine. Tako sačuvani pokret se, osim okom, ponovo oživljava i rukom posmatrača, okretanjem i preklapanjem stranica knjiga, kretanjem kroz virtuelni prostor kompjuterske igre, ili, najneposrednije, pokretanjem mehanzima interaktivne instalacije Panorama za dvoje", izjavio je Luka Tilinger, autor izložbe.

Izloženi radovi nastali su tokom prethodne dve godine, u periodu kada je Luka pohađao četvrtu godinu osnovnih studija i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Luka Tilinger je rođen 1990. godine u Beogradu. Diplomirao je 2014. godine na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti, modul Grafika i knjiga. Bavi se grafikom, ilustracijom, oblikovanjem knjiga i razvojem kompjuterskih igara. Kao član grupe "Dobra dela" izlagao je crteže u galeriji Doma kulture Studenski grad. Izlagao je na 47. Zlatnom peru, Maloj grafici u Grafičkom kolektivu 2012. i 2014., VII Ex-Yu konkursu za grafiku i drugim grupnim izložbama. Dobitnik je nagrade iz fonda Mihailo S. Petrov za najbolji studentski rad - grafički list. Bio je stipendista fonda Dositeja za mlade talente, u školskoj 2013/2014. godini.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE