Nele u Sarajevu - veća frka nego dolazak pape

Autor:

Nele Karajlić u razgovoru za MONDO kaže da ga je poseta Sarajevu uverila da su njegovi stavovi o rodnom gradu potpuno tačni: "To veče bilo je slično gej paradi, samo tamo nema nikog da zaštiti drugačije mišljenje"

3
A- A A+

Nele u Sarajevu - veća frka nego dolazak pape Foto: MONDO
 Muzičar, glumac i pisac Nele Karajlić Sarajevo je napustio pre 23 godine, da bi se pre nekoliko dana pojavio u svom rodnom gradu, uprkos stavu da tamo neće da ide.

Posle promocije knjige na Jahorini u nedelju je sa prijateljima otišao u jedan restoran u Sarajevu, a njegov dolazak izazvao je svojevrsnu uzbunu, zbog koje se ubrzo pred ugostiteljskim objektom stvorila i policija koja ga je štitila od eventualnog napada.

"Shvatio sam da sam bio u pravu sve ove godine. Sarajevo je pokazalo svoju toplu multietničku dušu od koje čovek može da se zaštiti jedino specijalnim jedinicama policije. Naravno, malo se šalim, ali...", kaže Nele na početku razgovora za MONDO, a zatim objašnjava otkud ideja da posle toliko godina ode u Sarajevo.

"Ne bih sišao dole da ludaci oko mene s kojim sam se družio i s kojima sam bio na Jahorini nisu probudili u meni avanturistu. Nakon par dana uveravanja kako bi bilo super da smo dole ja sam na kraju popustio. Osećao sam se neprijatno jer sam prijateljima pokvario veče. Ono što oni nisu mogli da pretpostave je da ja nosim toliko zajebanu karmu u sebi, i to se ispostavilo tačnim. Kada je krenula ta sva gungula meni je bilo krivo, jer sam znao da ne treba da silazim dole jer je to bila prilično glupa stvar. Ali jednostavno avanturista u meni je pobedio, a nekad to nije loše".

Da je nepoželjan u Sarajevu, shvatio je čim je kročio u njega.

"To je zaista neverovatno, prvi čovek koji me je video je imao tu reakciju da pokrene sve to preko društvenih mreža tako da eto procenat mi je 100 odsto. Ne moram ja da vidim Sarajevo, ja njega znam".

Nele je dodao da je "galama o njegovom dolasku izazvala veću buru nego vest da će doći papa". Ostatak intervjua sa Neletom Karajlićem možete pročitati na portalumondo.ba.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti