Evo kako da na brzaka od tunjevine iz konzerve napravite "ozbiljan" ručak.
tri veća crvena krompira 850 grama tunjevine iz konzerve tri mlada luka, isečena na tanke kolutove 1 ½ šolja krupno rendanog tvrđeg sira 2 supene kašike mirođije šolja brašna 1 ¼ prezle tri lako umućena jaja ½ šolje biljnog ulja boranija pripremljena na pari, kolutovi limuna i tatar sos za serviranje Priprema: Skuvajte krompir i izgnječite ga skoro kao za pire. Dodajte tunjevinu iz konzerve, kolutiće mladog luka, rendani sir i mirođiju. Dodajte soli i bibera po ukusu. Promešajte dok se smesa ne ujednači, zatim oblikujte u krokete. Uvaljajte svaki u jaja, brašno i prezle, a zatim ih slažite u pleh, na papir za pečenje. Kad ispohujete celu količinu, pleh stavite u frižider na otprilike pola sata, da se kroketi malo stegnu. Zagrejte ulje u većem, dubljem tiganju, a zatim pecite krokete dok lepo ne porumene, oko dva, tri minuta sa svake strane. Služite sa boranijom pripremljenom na pari, uz tatar sos, dekorisano kriškama limuna. Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.