Tanjug

"Srbija napredovala u zaštiti ljudskih prava"

Autor:

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komesarom Saveta Evrope za ljudska prava Nilsom Muižnieksom, koji je istakao je da je Srbija značajno napredovala u oblasti zaštite ljudskih prava.

6
A- A A+

Premijer Vučić i komesar Muižnieks razgovarali su o primeni evropskih standarda u zaštiti nacionalnih manjina i takozvanih ranjivih grupa, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je rekao da će sve sugestije komesara Saveta Evrope za ljudska prava pomoći Srbiji da poboljša položaj ranjivih grupa i podsetio da se u saradnji sa Evropskom unijom radi na strategiji poboljšanja položaja Roma.

Komesar Muižnieks istakao je da je Srbija značajno napredovala u oblasti zaštite ljudskih prava.

On je ponudio pomoć Saveta Evrope za unapređenje položaja invalida i njihovu integraciju u društvo, kao i položaja drugih ranjivih grupa.

Tema sastanka bila je i rad nezavisnih regulatornih tela u Srbiji, a komesar Saveta Evrope rekao je da međunarodna zajednica veoma ceni kako je Srbija regulisala rad tih tela i pohvalio Vladu Srbije zbog usvajanja medijskih zakona, navedeno je u saopštenju.


Povezano

Sve vesti