• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja: Klinac kustos i profesor frontmen!

Izvor mondo.rs

Ovogodišnja manifestacija Noć muzeja, čiji je prijatelj Mobilna telefonija Srbije, biće održana 16. maja u 47 gradova Srbije. Vreme "otvaranja" 17 časova!

 I ovog maja će Srbija ostati budna - prošle godine smo se udružili kako bi pomogli ugroženima u poplavama u Obrenovcu, a ove, zajedno sa Obrenovčanima, otkrivamo kulturno blago Srbije, gledamo kako niče muzej za jedan dan i odajemo počast maturantima!

Pre nego što vam otkrijemo gradove učesnike i postavke u kojima ćete uživati i učestvovati, znajte da će na zahtev posetilaca manifestacije, ali i zbog Dečije ture, Noć muzeja 16. maja trajato od 17 časova do jedan sat posle ponoći!

Beograd će se ove godine predstaviti na 72 lokacije - izdvajamo postavku ovogodišnje zemlje partnera Austrije, koja će u klubu Akademija napraviti muzej na dan! Ako niste shvatili na prvu loptu - izgradiće muzej za jedan dan, uz vašu pomoć, pomoć ljudi koji su večeri provodili na ovom kultnom mestu, dobrim komšijama koje će pozajmiti svoje stvari ... i vi ćete biti u prilici da vidite muzej koji je stvoren za rekordno kratko vreme ...

Ove godine Noć muzeja otvara i one manje poznate prostore koji kriju neverovatne priče, poput Doktorove kule, prve psihijatrijske bolnice na Balkanu ili "Dom za s uma sišavše", kako su je nazivali u 19. veku.

Šabac, Obrenovac, Kosovka Mitrovica (prvi put učestvuje na manifestaciji), Valjevo ... omogućiće vam da prošetate kroz vekove, vidite kako su nekad izgledali srpski maturanti, ili kako se umetnošću možete suprotstaviti ratovima, a mi vam skrećemo pažnju na Leskovac i Negotin!

Noć muzeja u Leskovcu će proteći  u znaku najmlađioh stanovnika grada - Istorijski arhiv će predstaviti zbirku fotografija o Dečijim domovima i njihovim mališanima, dok će Nikola Milović predstaviti svoju postavku "Kući u ratu".

Inače, tek da spomenemo, Nikola Milović ima 15 godina, od devete ne propušta nijednu Noć muzeja, a ove godine se pojavio da na pres konferenciji povodom najave Noći muzeja "izdeklamuje" postavke i pozove vas da posetite njegov grad! U Noći muzeja su ga interno prozvali najmlađim kustosom u Srbiji, a kako će proći njegov radni dan, saznaćemo već dan nakon Noći muzeja.

Osim najmleđeg kustosa u Srbiji, tačnije njegove postavke u Leskovcu, posetioci Noći muzeja u Negotinu će slušati kako profestor engleskog "roka" u alternativnom bendu, ali ne pre nego što pogledaju radove Dušana Stefanovića, odnosno modnu reviju koja spaja tradiciju i visoku modu.

 Prijatelj 12. Noći muzeja je Mobilna telefonija Srbije

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dušan dojčinović

Na današnji dan, kada se obeležava manifestacija: ,,Noć muzeja, u Muzeju u Leskovcu, imalo se šta i videti, impresioniran sam postavkama, širom otvorivši oči, dobrodošli, nadam se da će te i Vi, doći!?

SERIJE