• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sednice umetnika imale epilog u policiji

Izvor mondo.rs

Upravni odbor Narodnog pozorišta izdao je saopštenje u kome ističe da se nada da će otkazivanje predstava usled neisplaćenih honorara biti prekinuto kada Vlada imenuje novog upravnika.

 Narodno pozorište - upravni odbor traži imenovanje upravnika Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu izdao je u ponedeljak novo saopštenje za medije, koje su potpisali rediteljka Ana Tomović, rediteljka Anđelka Nikolić, muzikolog Danica Maksimović, ekonomista Dragan Todorović, istoričar umetnosti dr Milan Prosen i predsednica Upravnog odbora mr Jelena Kajgo.

Oni ističu da se nadaju da će otkazivanje predstava usled neisplaćenih honorara biti prekinuto kada Vlada imenuje novog upravnika.

  Saopštenje prenosimo u celosti:

"Upravni odbor Narodnog pozorišta obaveštava javnost da su optužbe u medijima i insinuacije da su neki od članova UO u sukobu interesa, iznete od strane VD upravnika Dejana Savića, kao i pojedinih predstavnika sindikata, netačne. Članovi UO su upravo dobili odgovor Agencije za borbu protiv korupcije koji formalno-pravno potvrđuje da niko od prijavljenih članova UO nije u sukobu interesa. UO ukazuje na vanredno stanje koje traje u NP već duže vremena, a koje se ogleda u opstrukciji rada UO, neizvršavanju odluka u skladu sa Statutom kuće, kao i upadima na sednice, pretnjama i uvredama od strane predsednika nereprezentativnog sindikata Zorana Đuričića, koje su svoj epilog imale u policijskoj stanici Stari grad.

Nadamo se da će ovo stanje, koje kulminira paradoksalnom situacijom da se baletske predstave otkazuju usled neisplaćenih honorara, dok se u sektoru Drame i Opere vrši stihijsko zapošljavanje na osnovu političkih i rođačkih veza, o čemu svedoče dopisi i peticije glumačkog ansambla i sindikata Opere, biti prekinuto onoga trenutka kada Vlada Republike Srbije konačno imenuje novog upravnika, u skladu sa rezultatima sprovedenog konkursa".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE