• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imamo novo gradsko pozorište!

Izvor mondo.rs

Grad Beograd preuzeo je osnivačka prava nad Ustanovom kulture "Vuk Karadžić".

 Grad Beograd preuzeo Ustanovu kulture Vuk Karadžić Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović Grad Beograd preuzeo je osnivačka prava nad UK "Vuk Karadžić, i tako je Beograd dobio novo gradsko pozorište i novo mesto susreta na našoj umetničkoj sceni.

"Kao ustanova kulture koja okuplja i pruža prostor za razvoj i promociju različitih oblika izvođačkih umetnosti, "Vuk Stefanović Karadžić" će i u daljem periodu nastaviti da brine o kulturnom životu našeg Grada i opštine Zvezdara na čijoj teritoriji se nalazi i da svojim programima ispunjava raznovrsne potrebe, uspostavljajući se tako kao umetničko središte otvoreno svima, posebno brinući o ugroženim socijalnim grupama i mladima", navodi se u saopštenju "Vuka".

"Kao otvoreno mesto za sve dobre ideje, živi i umetnički inspirativan prostor, šire shvaćeni kulturni prostor od samog teatra – Vuk je otvorio svoja vrata novoj generaciji reditelja, glumaca i svih umetnika i pružio prostor za razvoj i promociju različitih oblika izvođačkih umetnosti. Želimo da postane mesto okupljanja i spajanja različitih pozorišnih kultura, stavova, shvatanja i iskustva koja istražuju naše društvo i shvataju pozorište kao otvoreni prostor dijaloga. Vuk će nastojati da promoviše novi model produkcijskog pozorišta sa malim brojem stalno zaposlenih, ali sa velikim brojem različitih projekata – kao mesto koje uspostavlja nove kriterijume, otvara nova pitanja, stvara nove generacije reditelja, glumaca i ostalih umetnika i odražava senzibilitet novog vremena. Naš program razvijaće se kroz tri osnovna pravca – kroz sopstvenu produkciju, koprodukcije i gostujuće projekte, ali i kroz dodatni program koji uključuje održavanje tribina, otvorene razgovore, izložbe, radionice i koncerte – sa ciljem da postane mesto susreta savremenih umetničkih trendova, prezentacije novih talenata i novih vrednosti i mesto dijaloga kojima se preispituju fenomeni savremenog društva", dodaje se u saopštenju.

Nova pozorišna scena, "Vuk Stefanović Karadžić" će kroz sopstvene programe biti pre svega okrenuta ka domaćoj drami i promociji novih autora, ali i savremenoj svetskoj drami i svetskim teatarskim fenomenima. Ustanova će pokušati da dalje razvija novi pozorišni izraz, a aktivna saradnja sa svim umetničkim akademijama, omogućiće mladim umetnicima da tu pronađu svoje mesto.

Time će "Vuk Stefanović Karadžić" ostvariti svoju misiju: razvoj i negovanje domaće drame, otkrivanje mladih pozorišnih talenata (pisaca, glumaca i reditelja), predstavljanje novih tendencija u svetskom pozorištu i stalno obnavljanje i okupljanje nove publike.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE