Fonet

Beogradska banda lažnim karticama do osam miliona

Autor:

U Beogradu je uhapšena je devetočlana organizovana kriminalna grupa zbog sumnje da je falsifikovala i zloupotrebila platne kartice i pribavilia protivpravnu imovinsku korist veću od 8.000.000 dinara.

3
A- A A+

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju navodi da su uhapšeni organizator kriminalne grupe R.B. (1970) i još osam članova grupe N.I. (1972), M. S. (1978), B. B. (1983), B. T. (1980), I.M. (1973), M.M. (1988), D.P. (1965) i N. P. (1984).

Sumnja se da je R.B., januara ove godine, organizovao kriminalnu grupu koju čine ostali osumnjičeni, u cilju falsifikovanja i zloupotrebe platnih kartica u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi.

R. B. je, kako se sumnja, ostalim članovima grupe, pribavljao kompromitovane podatke o platnim karticama, na osnovu kojih je štampao i izrađivao falsifikovane platne kartice, nakon čega ih je, zajedno sa ostalim članovima, zloupotrebljavao na prodajnim mestima na teritoriji Beograda.

U saopštenju se navodi da je pretresom stana i drugih prostorija, koje koriste osumnjičeni, policija pronašla savremenu opremu za izradu falsifikovanih platnih kartica i falsifikovanih ličnih karata, za pribavljanje podatka o kompromotivanim ali validnim platnim karticama kao i robu pribavljenu korišćenjem falsfikovanih platnih kartica.

Povezano

Sve vesti