• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju nepoverenje košta 2,1 milijardu dolara!?

Izvor Beta

Dobitnik Pulicerove nagrade Sjuart Dajmond održao je danas predavanje u Beogradu i rekao da "troškovi nepoverenja među ljudima" u Srbiji iznose 2,1 milijardu dolara, što je dovoljno za otvaranje 400.000 radnih mesta.



Novinar, profesor, advokat, preduzetnik i bivši savetnik pri UN Stjuart Dajmond je pred grupom srpskih biznismena u hotelu Hajat predstavio model pregovaranja kojim mogu povećati svoje prihode i rekao da on počinje ljudskom psihologijom, te da je zato efikasan.

Autor knjige "Dobiti više" napravio je preokret u oblasti podučavanja veštine pregovaranja koristeći izuzetno humane metode, kao što su uvažavanje percepcije druge strane, emocionalna osetljivost i poštovanje istine.

"Pregovaranje je za društvo isto što i matematika za nauku", rekao je on dodajući da je "važno poštovati percepciju i emocije drugih".

"Postoje dva sloja inteligencije. Donji sloj se naziva iskristalizovano znanje i to je iskustveno znanje, koje je manje važno u svetu koje se brzo menja. Gornji sloj je fleksibilno znanje i koristi se za rešavanje problema, što je ključno za uspeh u ovom veku", rekao je Dajmond.

Prema njegovim rečima, ukoliko nema poverenja ljudi neće deliti svoje najbolje ideje i usled toga opada kreativnost i smanjuje se broj inovacija.

Dajmond tokom predavanja nije otkrio kojim je proračunom došao do cifre "troškova nepoverenja među ljudima u Srbiji".

Stjuart Dajmond je rođen 1948. godine u SAD. Podučava i savetuje vlasnike kompanija i ljude na čelu vlada u više od 40 država. Predavao je na Kolumbiji, Berkliju, Oksfordu i drugim univerzitetima. Radio je kao novinar Njujork Tajmsa i dobitnik je Pulicerove nagrade. Autor je knjige "Dobiti više", koja je prodata u više od milion primeraka širom sveta.


Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bravo

Sustina problema kod nas! Dogovor je uvek bio svima od koristi,to je oduvek poznato, samo sto je on drukcije formulisao. Ego burazeru, ego nas ubi! To slobodno uracunaj tamo i bice gubitak bar 4 milijarde

Serbia forever

Treba saslusati svakoga ciji savet moze biti od koristi, a platiti za savet samo onom od koga izvucemo profit, nikako pre!

joba

Bla bla bla. Placajte glupani....

special image