Vučic i Rama, prvi put zajedno u TV emisiji

Autor:

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama po prvi put će zajedno učestvovati u jednoj TV emisiji.

5
A- A A+

Emisija, u produkciji Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi (CDRSE), biće snimljena u Beču, tokom Druge konferencije o Zapadnom Balkanu ( WB6), krajem ovog meseca, javlja Tanjug.

Dva premijera razgovaraće, pred publikom u studiju i četiri specijalna gosta sa Zapadnog Balkana.

Šezdesetominutna emisija biće emitovana par dana kasnije, na nacionalnim televizijama, uključujući i one na srpskom i albanskom jeziku, u svim zemljama regiona: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, Srbiji sa Kosovom, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Emisiju, u kojoj učestvuje i Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju, RTS će emitovati 31. avgusta, a, odmah nakon javnog servisa, emitovaće je i Novinska agencija Tanjug.

Vučic i Rama učestvuju 27. avgusta na Samitu u Beču, u okviru Berlinske inicijative, koju je prošle godine ustanovila Angela Merkel, kancelarka Savezne Republike Nemačke.

Delegacije svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Nemačke i Evropske unije, razgovaraće u Beču o problemima i izazovima pred kojima se nalaze zemlje regiona.

Premijer Vučić je najavio da ce na Samitu zvanično izneti inicijativu da se ustanovi zajednički dan sećanja na žrtve svih sukoba u ratovima 90-tih, koji bi se obeležavao u zemljama regiona koje su bile obuhvacene sukobima.

Premijeri Vučić i Rama "probili su led" u odnosima dve zemlje prošlogodišnjim susretom u Beogradu i uzvratnom posetom srpskog premijera Tirani.


Povezano

Sve vesti