Vrhom olovke oborio svet s nogu!

Autor:

Jasenko Đorđević iz Tuzle stvara remek dela na grafitnom vrhu od olovke, a njegovo umeće fasciniralo je većinu vodećih svetskih medija, koji se prosto utrkuju da naprave priču o njemu... Evo naše!

Vrhom olovke oborio svet s nogu! Foto: TOLDart/MONDO

 "Ako ne možeš da napraviš veliku stvar, onda napravi malu - u velikom stilu..."
Tako nekako mogla bi da glasi tajna uspeha Jasenka Đorđevića, 32-godišnjeg umetnika iz Tuzle, koji se bavi izradom mikroskulptura na grafitnom vrhu olovke.

Njegov rad privukao je pažnju brojnih svetskih medija, poput "Russia Today", britanskog "Metra", nemačkog "Špigela", i mnogih, mnogih drugih, koji su puni hvale za Jasenka i njegova fascinantna dela.

U razgovoru za MONDO Đorđević priznaje da je zadovoljan kako mu trenutno ide. Kaže da mu je za izradu jedne skulpture potrebno u proseku pet do deset sati za sirovi oblik, a nakon toga nekoliko dana, pa čak i nedelja za sitne detalje.

"To zavisi od niza faktora, zahtevnosti skulpture, kvaliteta olovke i moje koncentracije. Ali, to je opet u idealnim uslovima, kada skulptura ne pukne u toku izrade... Od alata koristim razne vrste hiruških skalpela i razne vrste igala. U suštini sve ono što mi može u tom trenutku pomoći da dobijem ono što sam zamislio", rekao je umetnik MONDU.

Pogledajte neke od njegovih radova.

Opširnije na mondo.ba

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti