mondo.rs

Gama nož napokon u KCS

Autor:

Gama nož stigao u Klinički centar Srbije i očekuje se da najkasnije za dve nedelje sve bude spremno za prvu intervenciju tim aparatom.

0
A- A A+

  U Klinički centar Srbije konačno je stigao gama nož, a to znači da je prostor u kome će on biti smešten završen. Tokom dana gama nož biće postavljen na predviđeno mesto za rad, rečeno je u toj ustanovi RTS-u.

"Danas je veliki dan. Kasnilio se zbog problema sa infrastrukturnim instalacijama koje su naknadno identifikovani. Podzemni deo je na dubini od četiri metra, dve jedinice nalaze se iznad i ispod zemlje na ukupnoj površini od oko 580 kvadrata. Kasnilo se sa radovima ali otprilike za dve nedelje i ovaj deo iznad zemlje biće gotov", rekao je Igor Komar iz Tehničke službe Kliničkog centra Srbije.

Predsednica Radne grupe za Nacionalni gama centar doktorka Danica Grujičić kaže da svi u KCS sa nestrpljenjem očekuju početak rada Gama centra.

"Već imamo nekoliko pacijenata koji su dijagnostifikovani za ovu vrstu lečenja. Očekujemo saradnju i sa drugim kliničkim centrima u Srbiji kako se pacijenti ne bi šetali. To je najpreciznije zračenje glave i vrata, bez otvaranja glave, nema hirurgije", rekla je Grujičić.

Na intervenciju gama nožem, više od 600 pacijenata, u prethodnih pet godina država je slala u Tursku.

Gama nož je jedna od najvećih investicija u našem zdavstvu. Za aparat i izgradnju Nacionalnog gama centra do sada je izdvojeno oko četiri miliona evra.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti