• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Scena beogradskog pozorišta zatvorena do daljnjeg!

Izvor MONDO/Tanjug

Scena Teatar "Bojan Stupica" zatvorena do daljnjeg zbog bezbednosti, odnosno problema sa električnim instalacijama i prokišnjavanjem.

Scena Teatar "Bojan Stupica" biće privremeno zatvorena iz tehničko-bezbednosnih razloga, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Direktorka Tamara Vučković Manojlović rekla je Tanjugu da je reč pre svega o elektro-instalacijama, a takođe o prokišnjavanju.

"Ovaj teatar je montažni objekat. Problema je bilo i ranije, vremenom je sve dotrajalo, a sada je najvažnije da se uradi zaštita od požara", istakla je ona.

U JDP-u trenutno ne znaju koji će biti obim radova, ali je važno da je Grad (koji je osnivač ovog pozorišta) već pokrenuo aktivnosti.

Nadamo se da ćemo što pre privesti nameni ovaj prostor. Svesni smo da je dugo imao probleme, da to nije nastalo sada. Ovo privremeno zatvaranje je pozitivno, da se konačno krene u rešavanje problema, izjavila je direktorka.

JDP je odluku o privremenom prestanku rada scene Teatar "Bojan Stupica" doneo na osnovu Rešenja MUP-a - Sektora za vanredne situacije i nalaza Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda.

Odluka o privremenom prestanku rada ove scene doneta je na sednici Upravnog odbora JDP-a 30. septembra.

S tom odlukom i svim okolnostima zbog kojih je ona doneta upoznati su Sekretarijat za kulturu grada Beograda i gradonačelnik Siniša Mali, koji je dao saglasnost da se u najkraćem roku pokrenu aktivnosti na izradi projekta rekonstrukcije Teatra "Bojan Stupica".

Teatar "Bojan Stupica" nosi ime jednog od najvećih pozorišnih umetnika naše epohe, slavnog reditelja, arhitekte i osnivača Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Godine 1997, Jugoslovensko dramsko pozorište zahvatio je katastrofalan požar, koji čudom nije dostigao tu scenu, pa je ona postala glavna scena tog teatra. Nova zgrada otvorena je tek 2003. godine.

Za 46 godina kontinuiranog rada, ova scena iznedrila je neke od najvažnijih i najpoznatijih predstava srpskog i jugoslovenskog teatra - od slavne "Bube u uhu" sa Nikolom Simićem, "Pučine" i "Ruženja naroda" u režiji Dejana Mijača, praizvedbe "Balkanskog špijuna" sa Batom Stojkovićem, niza značajnih režija vodećih regionalnih reditelja, sve do kultnih predstava kao što su "Šine", "Skup" i "Hadersfild".

Predstave s repertoara Teatra "Bojan Stupica" biće do daljeg igrane na scenama "Ljuba Tadić" i Studio JDP, navodi se u saopšstenju.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE