• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesić u Atini: Beograd pravo mesto za investiranje

Grčko-srpski poslovni forum održan je danas u Atini, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je grčkim privrednicima da je Beograd dobro mesto za investiranje.

Vesić je istakao da su i gradska i republička vlast spremne i posvećene tome da stvore što bolje uslove za investitore i na skupu, na kojem je učestvovalo više od 20 predstavnika nekih od najvećih grčkih firmi, predstavio projekte koje Beograd gradi i planove koje ima.

Građevinska dozvola za 28 dana

Gradski menadžer je posebno ukazao i na novu zakonsku regulativu među kojima novi Zakon o radu, kao i da je pre šest meseci počela primena Zakona o planiranju i izgradnji i naveo da se građevinska dozvola izdaje za najviše 28 dana.

U tom smislu, kao prvi najveći projekat Vesić je istakao "Beograd na vodi" i naveo da je izgradnja u okviru tog projekta počela pre nedelju dana, a da je vrednost 3,5 milijardi evra.

On je podvukao da Beograd nudi investitorima projekte u vidu javno-privatnog partnerstva, privatizacije i grinfild investicija.

Vesić je podvukao da se svi projekti grada Beograda mogu naći u vodiču za investitore, ističući da je želja da oni mogu na jednom mestu da se informišu o tome šta Beograd nudi i o uslovima poslovima.

Grčkim investitorima, među kojima je bilo i onih koji su već investirali i imaju razvijen posao u Srbiji, Vesić je ukazao na projekte deponije Vinča, zatim nove podzemne garaže, projekte u energetskom sektoru, kao i velike infrastrukturne projekte novu železničku i autobusku stanicu, spoljni i unutrašnji saobraćajni prsten...

Predsednik foruma Simeon Comokos izrazio je zadovoljstvo što je delegacija Beograda došla u Atinu i podvukao da ima mnogo grčkih investitora koji su svoje poslove započeli i u Srbiji. On je izrazio nadu da će ih biti sve više i da će i ovaj forum u tome mnogo pomoći.

Vesić predvodi delegaciju Beograda na 16. Međunarodnoj konferencije "Prodekspo".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rr

On se nasao?? Cega god se latio, unistio je.

sima

Ne verujem da Grci veruju u bajke.

special image