• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dama i njena truba - samo za iskusne!

Izvor mondo.rs

Dama virtuoz na trubi otvara ciklus "Za znalce"!

U petak, 9. oktobra na Kolarcu u 20 časova biće upriličeno otvaranje ciklusa "Za znalce" Beogradske filharmonije, koncertom na kojem će zvezda biti Tine Ting Helset, virtuoz na trubi najmlađe generacije.

Povezane vesti

Dvadesetosmogodišnja norveška muzičarka, virtuoznim izvođenjima razbila je mnoge predrasude o trubi kao "muškom" instrumentu, prečesto nepravedno povezivanog sa fanfarama i vojničkim signalima. Uz dirigenta Marka Pjolea, na programu koncerta u petak je uvertira iz opere "Čarobni strelac", Humelov koncert za trubu i orkestar i Bramsov Klavirski kvartet op. 25, jedno od najznačajnijih dela u svom žanru, koji je za orkestar 1937. godine aranžirao Arnold Šenberg, a koje će publika u ovoj verziji imati prilike da čuje prvi put.

Ciklus koncerata "Za znalce" namenjen je iskusnim konzumentima koncerata klasične muzike, onima koji već imaju iskustva u slušanju dela standardnog repertoara i od dolaska na koncert traže nešto više. U ovom ciklusu naći će se kapitalna dela klasične muzike, a naredni koncert je zakazan za 13. novembar, kada će dirigent Danijel Rajskin, stari znalac Beogradske filharmonije, predvoditi orkestar.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE