• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen peti FEDIS

Dodelom nagrada "Zlatna antena" završen je međunarodni festival domaćih igranih serija (FEDIS).

Nagrada za najbolju seriju dodeljena je ostvarenju "Branio sam Mladu Bosnu", najgledanija je "Jagodići, oproštajni valcer", dok je najpopularnija serija regiona "Lud, zbunjen normalan".

Najviše nagrada, ukupno, osvojila je TV serija "Branio sam Mladu Bosnu", a specijalna Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji dodeljena je legendarnom Predragu Mikiju Manojloviću.

Nagrade Zlatna antena, odlukom žirija u sastavu Zoran Panović (Danas), Branka Otašević, Meri Bilić(Politika), Ivan Karl I Andrija Đukić (FDU), pripale su: Miroslavu Lekiću za najbolju režiju TV serije "Jagodići, oproštajni valcer", Srđanu Koljeviću za najbolji scenario TV serije "Branio sam Mladu Bosnu", Radoslavu Vladiću za najbolju fotografiju TV serije "Jagodići, oproštajni valcer", Ivanki Krstović za najbolji kostim TV serije "Jedne letnje noći", Petru Putnikoviću za najbolju montažu TV serije "Branio sam Mladu Bosnu", Biljani Krstić i Mikiju Stanojeviću za najbolju muziku TV serije "Branio sam Mladu Bosnu".

Gorica Popović proglašena je najboljom glumicom ("Zvezdara") Nikola Rakočević najboljim glumcem ("Branio sam Mladu Bosnu"), dok je najbolji glumački par Predrag Ejdus i Svetlana Bojković ("Ulica lipa").

Veliku pažnju izazvao je dolazak glumca Muamera Kasumovića, popularnog Damira Fazlinovića iz serije Lud, zbunjen, normalan.

"Drago mi je da sam u Beogradu i što sam ovako lepo dočekan. Veoma me raduje veliko interesovanje i popularnost koju ima serija Lud, zbunjen, normalan u celom regionu i koja se oseća na svakom koraku. Čuo sam za ovaj festival pre par godina i mogu reći da je veoma značajan za afirmaciju onoga što mi radimo i dopada mi se ideja o realizaciji jednog regionalnog festivala", rekao je popularni Fazlinović.

Između ostalih, glumcu Muameru Kasumoviću koji je došao iz Sarajeva na Festival, dodeljena je Povelja za zapaženu ulogu Damira Fazlinovića u TV seriji "Lud, zbunjen, normalan", a na FEDIS-u se pojavio i hrvatski glumac Janko Popović Volarić koji je primio nagradu u ime svoje devojke Tijane Pečenčić.

Osnivač festivala Nenad Milenković zahvalio se svim domaćim učesnicima i gostima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i naglasio:

"Izrazio bih zahvalnost svima onima koji razumeju misiju FEDIS-a, a to je da afirmiše rad onog malog čoveka koji u najtežim uslovima pokušava da, snimajući seriju, pošteno radi svoj posao i izdržava porodicu. U vremenu kada mu je taj posao i egzistencija ugrožena emitovanjem rijaliti programa i uvoznih serija sa svih meridijana vema diskutabilnog kvaliteta. Oni koji to ne razumeju- ima vremena, razumeće- ovo je tek peti Festival domaćih igranih serija", rekao je Milenković.

Program su vodile Aleksandra Simić i Marijana Kotevski, a laueratima su darivane slike akademske slikarke Violete Bolmanović.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE