• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Klaustrofobična komedija" ponovo u pozorištu

Izvor mondo.rs

Počele su probe za predstavu "Klaustrofobična komedija" Dušana Kovačevića, čija premijera je zakazana za 23. decembar u beogradskom Zvezdara teatru.

Legendarna predstava "Klaustofobična komedija" imala je premijeru 6. novembra 1987. u Zvezdara teatru. Na sceni su tada bili: Bata Stojković, Seka Sablić, Žarko Radić, Miša Janketić, Danilo Lazović, Sofija Žugić... Nakon toga u narednih šest godina igrana je još bezmalo 200 puta, videlo ju je 82.928 gledalaca i dobila je niz nagrada. Po scenariju Dušana Kovačevića je pre 25 godina snimljen i istoimeni film, a ovih dana u istom pozorištu gde je prvi put postavljena u toku su probe, samo sa novom postavkom glumaca.

Dušan Kovačević ponovo će gledati oživljavanje svog dela, ovoga puta u režiji Darka Bajića, a simbolično je da će ona biti igrana na na sceni "Danilo Bata Stojković". Uloga Save odžačara ovoga puta pripala je Ljubomiru Bandoviću, a Nine Herbert mladoj Neveni Ristić. Interesantno je isto da u novoj postavci igra sin Mihajla Janketića - Marko, ali dok je otac tumačio lik Jagoša Kraja (sada ga igra Zoran Cvijanović), Marko Janketić će igrati Vuleta milicionera koga je pre skoro tri decenije tumačio Danilo Lazović.

Klaustrofobična komedija
Izvor: YouTube


Pored predstava sa repertoara Zvezdara teatra publika će u ovom beogradskom pozorištu tokom decembra moći da vidi i tri gotujuće "Balkanski špijun" u Sarajevu, Dušana Kovačevića u režiji Sulejmana Kupusovića, NP Sarajevo, "Julije Cezar", Vilijama Šekspira u režiji Kokana Mlanenovića, u produkciji Grad teatar Budva, NP Sombor i KC Svilajnac i zbog velikog interesovanja još jednom (peti put) će biti izvedena predstava "Beton Mahala", u režiji Rifata Rifatovića i Branislava Trifunovića, gostovanje iz Novog Pazara. 

__________
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava. Pratite MONDO i na Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE