• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odluka o Telekomu popodne ili u ponedeljak

Izvor Tanjug

Vlada Srbije odložila je donošenje odluke o privatizaciji Telekoma za 16 sati, rekao je premijer Aleksandar Vučić, ali je dodao da ne isključuje mogućnost da konačna odluka bude doneta u ponedeljak.

 Telekom Srbija - odluka o privatizaciji danas popodne ili u ponedeljak Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Veoma je teško doneti takvu odluku i ne brinem za to što znam kakva god odluka da bude isti će da napadaju, oni kojima je to zanimanje, koji nemaju nikakve argumente", rekao je premijer novinarima u Sremskoj Mitrovici.

Ponovio je da je njegov i posao Vlade Srbije da radi u najboljem interesu građana.

"Nije lako doneti odluku. Danas ćemo obaviti dodatne konsultacije sa privatizacionim savetnikom, i svim ljudima u vladi. Najverovatnije danas, a ako ne danas, onda u ponedeljak", rekao je premijer i istakao da šanse ima jedan ponuđač i da je reč o američkom investicionom fondu.

To, dodao je, jeste jedan od naših nacionalnih resursa, svakako nije naša srebrenina i ne vredi koliko smo mi pričali, ali ne vredi ni malo i utoliko je ta odluka teška i specifičina.

"Ne pamtim da sam i sam bio u takvoj vrsti nedoumice i u takvoj situaciji da veoma teško donesm odluku kao što je ova", rekao je Vučić i objasnio da Vladi Srbije novac od Telekoma nije potreban za budžet, a ni za izbornu kampanju.

Upitan zbog čega je toliko teško doneti odluku o privatizaciji Telekoma, premijer je kazao da je reč o ponudama koje su dobijene, reč je o ceni, a mi, dodao je, merimo da li je to maksimum koji možemo da dobijemo.

"Važno je da znamo da li možemo da obezbedimo da u narednih pet godina od Telekoma napravimo firmu da bude takva da možemo da dobijemo drugu, višu cenu, ili to, ipak, nije realno...", rekao je Vučić i dodao da je reč o racionalnim kriterijumima, te da je to, kako je kazao, ono što vladu mori.

"Da smo dobili 100 miliona veću ponudu, odmah da vam kažem, bez razmišljanja bih prihvatio, a ovako se još lomimo", istrajan je Vučić primetivši da je mnogo toga uticalo na smanjenje ponuđene cena i dodao da je to "valjda u Srbiji uobičajeno i to dobro znate da smo majstori da sebi odmognemo.

"Geniji smo za to", konstatovao je premijer.

Vučić je rekao da investitor računa da će imati problema kad preuzme Telekom zbog onoga što je dogovoreno sa zaposlenima i sindikatima, kao i drugim problemima sa kojima bi se suočili nakon preuzimanja kompanije.

"I to je doprinelo delimičnom snižavanju cene", rekao je Vučić napomenuvši da je za zaposleno obezbeđeno sto miliona za otpremnine i druga socijalna davanja, kao i 50 miliona za socijalne gubitke.



Komentari 101

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ana

Nije bitno kada ce odluka biti donesena vec da bude u interesu Srbije, a verujem da hoce.

Pikolo

Nadan se najboljoj mogucoj odluci jel je jako bitno za drzavu.

Biserka

Ova priča oko Telekoma mi više postaje mučna pravo da vam kažem! neka priča opozicija šta god hoće, ako se proceni da je najbolje da se proda neka se proda i gotovo! Što se više odugovlači manja je šansa da se "ubije" dobra cena!

special image