Kako se vozi kada je magla

Autor:

Magla ne popušta danima. Ako baš morate za volan, pročitajte ove savete.

45
A- A A+

 - Koncentrišite se samo na vožnju - isključite ili utišajte muziku, ne pričajte sa ostalima u vozilu.

- Proverite da li vam rade svi farovi svetla - u magli se koriste kratka svetla ili specijalna svetla za maglu, a mogu i oba istovremeno.

- Možete i da uključite sva četiti migavca kako biste bili uočljiviji na putu.

- Vozite sporije - bolje da stignete kasnije, nego da ne stignete uopšte. Statistika pokazuje da je neprilagođena brzina glavni uzrok nesreća na putevima kada ima magle.

- Kada primetite vozilo ispred vas obavezno usporite jer ćete zbog smanjene vidljivosti teško proceniti da li ono stoji ili se kreće. Lančani sudari se dešavaju zbog kasnog uočavanja drugog automobila. 

- Povećajte rastojanje između vozila najamanje dva do tri puta nego što je to potrebno u redovnim uslovima.

- Preticanje se ne preporučuje jer se vozilo koje ide u suprotnom pravcu teško primeti, a i udaljenost i brzina auotomobila koji se pretiče takođe nije pricizno utvrđena kada je vidljivost smanjena. Zato se ne nervirajate kada ispred vas neko "mili" i ne pokušavajte da ga zaobiđete, možete kasnije ozbiljno da se kajete.

- Kada je magla put može biti veoma klizav, imajte to na umu, naročito u krivinama i na mostovima i nadvožnjacima.

- Ako ste rešili da se zaustavite i sačekate da se razvedri, obavezno ostavite uključena svetla na automobilu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti