"Nikolić u ratu 90-ih učestvovao kao građanin"

Autor:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u poslednjem ratu na prostoru Jugoslavije učestvovao kao građanim i u to vreme je pripadao opoziciji, izjavila je savetnica predsednika za medije Stanislava Pak.

5
A- A A+
Ona je u odgovoru odlazećem hrvatskom ministru odbrane Anti Kotromanoviću poručila da Nikolić tada ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će on trajati.

Kotromanović je, naime, juče rekao da su "Vučić, Nikolić i Dačić bili prvaci u vođenju četiri rata na prostoru bivše Jugoslavije".

"Ako toliko žele da se bave prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodela nad decom i starima, nerasvetljene slučajeve nestalih", navela je Pak za Večernje novosti.

Pak je podsetila da je Nikolić izjavio da Srbija neće ulagati novac da bi napadala Hrvatsku:

"Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kad su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijanlim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata".

Politika državnog vrha Srbije usmerena je na saradnju i stabilnost u regionu rekla je Pak i dodala da nikko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačega egzekuciju.

"Nije jasno šta je svrha provokativnih izjava pojedinih političara u Hrvatskoj?Zašto se konstantno bave prošlošću i korišćenjem zamene teza, pa od žrtve prave agresora", zapitala je Pak.


Sve vesti