U ovome je tajna višestrukog orgazma

Autor:

Ako želite da doživite višestruki orgazam, nastavite da čitate...

24
A- A A+

Ženski orgazam još uvek je donekle misterija, a nova studija pomogla je da saznamo nešto novo o toj misteriji - otkriveno je u čemu je tajna višestrukog orgazma.

Ekipa sajta OMGYES i Debi Herbenik ispitali su 1.055 žena starosti između 18 i 95 godina, i saznali da 47 odsto njih često dostiže višestruko seksualne vrhunce. Ono što je zajedničko za sve dame koje uživaju u orgazmu po nekoliko puta zaredom je da svaki put "koriste" različitu tehniku (samo)zadovoljavanja.

To znači da, ako želite da doživite višestruki orgazam, ne treba posle prvog da nastavite "igru" u istom ritmu, već morate da promenite metod. Drugim rečima, treba da promenite pozu sa partnerom ili metod samozadovoljavanja.

Ova studija sugeriše da one dame koje smatraju da ne mogu da dožive višestruki orgazam jer su previše osetljive "tamo dole" posle prvog vrhunca, zapravo mogu da nastave "igru" i ponovo dostignu vrhunac.

Preporuka je da, nakon prvog orgazma, usporite tempo i nešto laganije "stignete" do sledećeg.

"Odmah nakon orgazma, 53 odsto žena koje doživljavaju višestruke vrhunce usporavaju 'akciju' ili posvećuju pažnju manje osetljivim delovima vagine. Takođe, važno je da malo modifikujete tehniku koja vas je dovela do prvog orgazma. Ono što mnoge žene nauče tek kasnije u životu je da, nakon prvog vrhunca, telo tretirate kao potpuno novo, kao da ne znate šta volite, a šta ne, već to iznova ispitujete", kažu autori istraživanja.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti