Umro Dragan Nikolić

Autor:

Legendarni glumac preminuo u 73. godini

Umro Dragan Nikolić Foto: MONDO/Mario Milojević

DraganNikolić  je nakon duge i teške bolesti preminuo danas u bolnici u Beogradu.

Glumac je u bolnicu smešen krajem maja, kada su se doktori prvi put borili za njegov život. Krizu tada prebrodio, ali ovog puta je legendarni Flojd izgubio najvažniju trku.

Vest o smrti legendarnog Prleta, Džimija Barke, Flojda ... objavio je Atelje 212.

Dragoslav "Dragan" Nikolić rođen je u Beogradu 20. avgusta 1943. godine. Završio je glumačku Akademiju, a već sa 24 godine ostavio neizbrisiv trag upečatljivo odigranom ulogom besposličara Džimija Barke u jednom od najboljih srpskih filmova do danas, "Kad budem mrtav i beo" (1967) Živojina Pavlovića.

Tokom 70-tih i 80-tih godina niže nebrojene uloge u domaćim filmovima, TV serijama, njegova najpoznatija uloga je uloga Prleta u "Otpisanima“, a sve popularniji Gaga postaje čak i voditelj zabavnih emisija na televiziji.

Emisiju "Obraz uz obraz" vodio je sa sa svojom suprugom i glumicom Milenom Dravić.

Izvor: YouTube

Nikolića svi pamte, između ostalih, i po ulozi Flojda u "Nacionalnoj klasi" Gorana Markovića. Sjajna uloga Vlaha Alije u epskom filmu "Banović Strahinja" (1981) donela mu je nepodeljene pohvale i vredne nagrade, među kojima i pulsku "Zlatnu arenu“ za najbolju mušku ulogu.  

Izvor: YouTube

U urbanoj melodrami "Poslednji krug u Monci", Nikolić je upečatljiv u ulozi beogradskog "žestokog momka" iz nekih ranijih vremena

Izvor: YouTube

Ovo je film koji mu trajno učvršćuje imidž harizmatičnog tipa mangupske naravi koji pleni snagom karaktera, elegancijom ali i - brkovima.

Gagu Nikolića decenijama su ubrajali u najveće šmekere na našim prostorima, uprkos njegovim godinama.

TRIBINA O OTPISANIMA - "Kriger mi je ubio oca!"

Bio je u stabilnom braku sa glumicom Milenom Dravić.

Datum komemoracije biće naknadno objavljen. 

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti