Sahrana Gage Nikolića u Aleji velikana

Autor:

Legendarni glumac biće sahranjen u ponedeljak, 14. marta u Aleji velikana

14
A- A A+

Komemoracija povodom smrti Dragana Nikolića biće održana u ponedeljak, 14. marta u 12 časova na Velikoj sceni "Mira Trailović" Atelje 212. Dragan Nikolić će biti sahranjen istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

"Legendarni glumac Dragan Nikolić, koji je danas preminuo, biće sahranjen u Aleji velikana, kako i dolikuje takvoj legendi", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je Tanjugu rekao da su zahtev podneli Udruženje dramskih umetnika Srbije i Atelje 212, koji su nadležni prihvatili.
Mali je rekao i da Dragan Nikolić, osim što je dao nemerljiv doprinos srpskoj kulturi, ima i Oktobarsku nagradu, što je jedan od uslova.  "Beograd je njegovim odlaskom izgubio mnogo, ali ostavio nam je brojne filmove i serije koje čuvaju sećanje na njega", istakao je gradonačelnik.

Dragan Nikolić dobitnik je Oktobarske nagrade Grada Beograda za ulogu u filmu "Život je lep".

Bio je nosilac posebnog priznanja Vlade Srbije za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

 Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Комеморација поводом смрти ДРАГАНА НИКОЛИЋА биће одржана у понедељак 14. марта у 12 часова на Великој сцени „Мира Траиловић“ Атељеа 212. Драган Николић ће бити сахрањен истог дана у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Скуп породице и пријатеља је у 14 часова, а почетак опела у 14:30. - See more at: http://www.atelje212.rs/vesti/%ef%bb%bfkomemoracija-i-sahrana-dragana-nikolica/#sthash.U70mETjN.dpuf

Povezano

Sve vesti