"Želim da radim sa tobom ono što..."

Autor:

"…proleće radi s trešnjama", napisao je čileanski nobelovac Pablo Neruda. Proleće je zvanično počelo, trešnje još nisu procvetale, ali možda vi jeste?

Dočekali smo ga! Proleće je počelo 20. marta rano ujutru, u 5:30h. Pred nama su sunačni i sve topliji dani.

Međutim, nije to jedino što će nam doneti proleće. Osim visibaba i lasta, uz proleće ide i ljubav. To je čak i naučno dokazano.

Britansko istraživanje je pokazalo da žene ređe imaju probleme sa ovulacijom tokom proleća, a razlog tome je Sunce, odnosno porast nivoa vitamina D u našem organizmu prilikom izlaganja sunčevim zracima. Taj dragoceni vitamin pospešuje rad progesterona i estrogena, ženskih hormona.

Takođe, dokazano je i da sunce pozitivno utiče na naše raspoloženje - buđenje prirode oko nas čini da se i sami "probudimo iz zimskog sna".

Jedno veliko istraživanje tržišta u Americi je pokazalo da se prolećne modne kolekcije brže rasprodaju od zimskih, čak i oni najskuplji komadi garderobe.

Ali, nećemo sada o šopingu - za to treba novac, za razliku od ljubavi koja ne košta ništa, osim malo truda, zar ne?

Dakle, odgovorite, ali iskreno, na ovo prolećno pitanje:


Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti