• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko ode iz Fijata dobije minimum 3.000€

Izvor Fonet

U kompaniji Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu danas je počelo prijavljivanje radnika za dobrovoljni odlazak. Računica za otpremnine kreće od 3.000 evra.

Nakon što je ranije najavljeno da će se u fabrici ugasiti treća smena i smanjiti broj zaposlenih, veliki broj radnika se interesuje za uslove dobrovoljnog odlaska iz fabrike.

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković rekao je FoNetu da bi, na osnovu dogovora koji je postignut između menadžmenta, sindikata fabrike i Vlade Srbije, izjašnjavanje trebalo da traje do 8. jula, do kada bi premijer Aleksandar Vučić trebalo u Torinu da razgovara sa potpredsednikom grupe FCA Alfredom Altavilom.

Dobrovoljni odlazak iz kompanije podrazumeva fiksnu otpremninu od 3.000 evra, kao i propisanu nadoknadu po godini radnog staža, naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor i regres za ovu godinu i još neke pogodnosti.

Računica kaže da zaposleni sa četiri godine radnog staža u Fijatu, mogu da računaju na ukupne prinadležnosti od 5.000 evra.

U fabrici u Kragujevcu zaposleno je oko 3.200 radnika, a zbog slabije prodaje automobila biće smanjena proizvodnja i broj radnika.

Prema informacijama iz sindikata, od sutra do kraja ove radne nedelje neće raditi ni druga smena.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kara-Murza

3.000 od onih 10.000...

Losmi

Sramota me koliko nam dobro ide. Svaka cast Vucicu, dobio je 50% podrske, a ni jedno obecanje nije ispunio. Toliko o tome kakav smo narod

milos

@Losmi ispravka,dobio je 50 posto od izaslih nesto preko 50 posto,covek je apsolutni vladar srbije sa 25 posto i ako uz to dodas jos milion stranaka koje su isle uz njegovu listu stvari za njih uopste nisu tako ruzicaste ali za nas su pogubne.....

special image