Možete ih servirati uz krem sir ili džem, jednako su ukusne i u slanoj i u slatkoj varijanti!
Rusko pecivo sirniki je nešto izmedu pogacice i palacinke - jednostavno za pripremu, izdašno i može se servirati i kao dorucak, i kao desert.
Sastojci:
400 grama mladog sira
Dva jaja
Dve kašike šecera
Kašicica soli
120 grama brašna
Dve kašike putera
Priprema:
Pomešajte mladi sir, jaja, šecer, so i brašno u ciniji ili blenderu. Ostavite sat vremena u frižideru, ili slobodno preko noci ako ih pripremate za naredni dan. Testo bi trebalo da ostane lepljivo.
Kada ste spremni da ih pržite, uz pomoc kašicice formirajte 20 kuglica. Ukoliko se lepe, pospite ruke brašnom i redajte ih na papir za pecenje posut brašnom. Malo ih spljoštite, tako da izgledaju kao prave pogacice.
Na srednjoj vatri zagrejte kašiku putera, i pržite pogacice sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Idealne su ako se posluže odmah, dok su još tople. Spolja ce biti krckave i zlatne, a iznutra meke i socne. Možete ih servirati uz krem sir, ili uz džem u slatkoj varijanti.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.