• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toples i na sceni Srpskog narodnog pozorišta VIDEO

Izvor mondo.rs

Predstava "Koštana", u režiji Kokana Mladenovića premijerno će biti izvedena pred novosadskom publikom na sceni "Jovan Đorđević" u Srpskom narodnom pozorištu 24. septembra 20 časova

  Ulogu "Koštane" tumači glumica Emina Elor, koja je zamenila bosanskog pevača Boža Vreću, koji je samo nekoliko dana pred premijeru u Tivtu odustao od uloge.

Pored Emine Elor u predstavi igraju Emir Hadzihafizbegović, Emir Ćatović, Milan Kovačević, Nebojša Dugalić, Radoje Čupić, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Gordana Đurđević Dimić, Danica Grubački, Nina Rukavina, Andreja Kulešević, Jelena Marković.

Ovako je trebalo da izgleda Koštana!

Muziku za predstavu je komponovao Marko Grubić, koji zajedno sa članovima sastava "Vrooom" Andrijanom Belošević i Dzamalom Al Kiswani-jem izvode numere uživo.

Emina Elor je prvakinja Novosadskog pozorišta sa više od 40 pozorišnih uloga i desetogodišnjim prisustvom u pozorištu na filmu i televiziji. 

O čemu je predstava?

"Koštana" je velika posveta talentu i slobodi. Lik Koštane nadrasta sredinu u kojoj živi, ruši ustaljena pravila i obrasce ponašanja, uskovitlava "mrtvo more" jedne bezidejne i zatvorene sredine i na kraju biva proterana. Palanka se uvek nemilosrdno obračunava sa onim što je ugrožava. Koštana peva o slobodi, slobodi ljubavi, slobodi strasti, slobodi pojedinca od svih društvenih stega.

Njen način pevanja i plesa toliko je originalan, a njen izgled tako zavodljiv, da čitav grad biva ugrožen njenom pojavom - lokalna hijerarhija se raspada, a moralne norme patrijarhalnog konzervativnog sveta počinju da pucaju pred ovim naletom strasti i talenta.

Koštana
Izvor: YouTube

Palanka će učiniti sve da Koštanu svede na svoju meru. Pokušaće da je kupe, udaju, prodaju. Sama u svom tragičnom kraju, izdana od onih koji su joj glorifikovali slobodu i ljubav (Mitke i Stojan),Koštana će morati da nauči kolika je cena različitosti. Grad nije znao kako da se odbrani od njenog talenta koji nadrasta njihove živote.

Svet oko nje se raspada i ona će pevati na sav glas o onome što je guši i sputava. Kao i životu, na kraju komada će apsolutno biti pobeđeno od realnog, sloboda od nužnosti.

Prodaja ulaznica za premijeru predstave "Koštana " startovala je 30. avgusta, a ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima "Gigstixa" i na blagajni Srpskog narodnog pozorišta .

Cene ulaznica iznose za parter I 1200, parter II 1000 i 800 dinara za mesta na balkonu. 

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sini

Svaka cast i pozoristu i predstavi i glumcima....ali od toliko nasih glumaca gde nadjoste ove "neke" strance........???? To je prosto nemoguce da mi nemamo adekvatne glumce za tu predstavu i za te uloge nego moramo iznajmiti i zvati u pomoc glumce iz bih.....?????

Zetonisanje i

@sini pranje para!

SERIJE