• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta povezuje devojčice, kurve i zločince?

Ako u pretrpanim rafovima beogradskih knjižara naidjete na knjigu "Jel neko video devojčice, kurve, ratne zločince", sa slikom autora Emira Imamovića Pirketa na poledjini, preporučujemo vam da je kupite: nećete baciti pare, štaviše - "progutaćete je".

Ako u pretrpanim rafovima beogradskih knjižara naidjete na knjigu "Jel neko video devojčice, kurve, ratne zločince", sa slikom autora Emira Imamovića Pirketa na poledjini, preporučujemo vam da je kupite: nećete baciti pare, štaviše - "progutaćete je".

Imamović kaže da "piše sve što neko hoće da mu plati", a njegov roman pročitaćete u jednom dahu - jer je duhovit, drugačiji, sa fabulom koja je neverovatna, a istinita.

"Ljudska nesreća je kao glupost - nema precizne definicije, ali ima bezbroj primera. Jedan takav opisao sam u knjizi 'Jel neko video devojčice, kurve, ratne zločince'. Okosnicu romana čini otmica četiri devojčice, dve kurve na privremenom radu i nepoznat broj ovnova, u trenutku kada se uveliko traga za dvojicom najtraženijih evropskih ratnih zločinaca", rekao je Imamović na promociji, u petak uveče u beogradskom klubu "Magacin".

Ovo je njegov prvi roman. Rodjen je u Tuzli 1973. godine, a pre nego što se "dao u pisce", radio je kao novinar. Saradjivao je sa nizom medija u BiH, bivšim jugoslovenskim republikama i u svetu. Najduže se zadržao u sarajevskom magazinu "Dani", u kojem je bio ratni reporter, izveštač sa Kosova i Metohije, iz Srbije, Makedonije i Avganistana. Takodje, bio je urednik rubrike za kulturu i glavni i odgovorni urednik. Od 2005. pise za magazin "Gracija" iz Sarajeva.

Njegova nova knjiga, "Tajna doline piramida", upravo je izašla iz štampe u Zagrebu. Osim toga, Imamović je napisao je nekoliko scenarija za dokumentarne filmove ("Metak i Metan", "Grad na zrnu soli") i saradjivao na scenariju za igrani film "Go west". Autor je drame "Sur Sajgon", a piše i scenario po svom debitantskom romanu.

"Najneverovatnije u ovom romanu, koji opisuje trku, frku i još štošta, jeste to što je nastao po istinitim motivima. Medjutim, ti motivi su toliko neverovatni da je fikcijska obrada (radi uverljivosti) zahtevala tehniku primenljivu samo u jednoj zemlji na svetu: odmicanje od stvarnosti prema mašti kao verovatnijoj i normalnijoj", rekao je na promociji novinar i pisac Boris Dežulović.

Autor je objasnio kako je njegova knjiga zasnovana na istinitoj priči: "Na pisanje me je naterao urednik u zagrebačkoj izdavačkoj kući 'AGM' koji me je slušao dok sam jednom prilikom prepričavao dogodovštine u tranzicionoj BiH koje su urnebesno smešne. Medjutim, ja kroz smeh govorim mnogo ozbiljnije i teže istine."

Njegov prvi roman, koji je u Beogradu izdala kuća "Rende", duhovit je i zabavan samo na prvo čitanje. Zapravo je to još jedna istinita priča o ljudskoj gluposti koja, na kraju krajeva, uopšte nije smešna.

"Ovo je roman o zemlji u čijim granicama ne stanuje logika, i u kojoj je u svakom trenutku sve, baš sve moguće!", zaključuje Emir Imamović Pirke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE