• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić pozvao francuske kompanije da ulažu u Srbiju

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je danas francuske kompanije da ulažu u Srbiju, ističući da će im naša zemlja ponuditi bolje uslove za poslovanje od bilo koje zemlje u regionu.

Vucic je na poslovnoj konferenciji o Srbiji u asocijaciji Biznis Frans na kojoj ucestvuje oko 80 francuskih komanija, porucio da je Srbija stabilna zemlja, koja nema problema sa javnim dugom i budžetskim deficitom, da nije lošije mesto za investiranje od drugih zemalja u regionu i da ce investitorima ponuditi bar za pet odsto bolje uslove od drugih.

"Srbija ce vam ponuditi za bar pet odsto bolje uslove. Šta god da vam bilo ko u okruženju ponudi za vaše kompanije, subvencije, podsticaje zapošljavanju, Srbija može da pruži nešto bolje uslove. Kažem vam unapred, vi dodite i proverite, dodite sa papirom, recite ovoliko je dala Makednija, ovakve uslove imamo u Bugarskoj, Rumuniji... Dodite u Srbiju, mi cemo dati bolje uslove", porucio je Vucic predstavnicima francuskih kompanija.

Isticuci da je Srbija stabilna zemlja, ali ne idealna, jer potrebno još teških reformi, Vucic je naveo da ocekuje da ce prosecan rast u narednih pet godina biti viši od tri odsto.

On je rekao da postoji mogucnost za zajednicke poslove i saradnju po pitanju razvoja infrastrukture, javno-privatnog partnerstva, ali i mnogih drugih kljucnih pitanja.

Navodeci da Srbija i Francuska unapreduju trgovinsku razmenu svake godine, Vucic je rekao da je ove godine u prvih šest meseci ta razmena iznosila 462 miliona evra, te da ocekuje da bude veca svake godine, buduci da se svale godine, od 2013, uvecavana za po nekoliko desetina miliona evra.

"To nije dovoljno", rekao je Vucic i dodao da se ta trgovinska razmena se zasniva pre svega na radu francuskih preduzuca u Srbiji, narocito Mišelina koji izvozi robu u vrednosti od gotovo 300 miliona evra.

Vucic je dodao da se saradnja povecava u oblasti poljoprivredno- prehrabrene industrije, koja u okviru trgovinske razmene obuhvata 14,4 odsto ukupne razmene.

On je naglasio da trgovinska razmena može da bude mnogostruko veca u korist i Srbije i Francuske.

Komentari 103

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

radnik

Dodjite francuzi,kod nas je najjjjjjjjeftinija radna snaga.Dajemo najpovoljnije uslove,iskoristite nas!!!Sa nestrpljenjem vas iscekujemo

Lepa

Izgleda da se Vuciceva politika do sada pokazala kao definitivno najbolja. Stopa nezaposlenosti je smanjena za 10% u odnosu na predhodnu vlast. Ovako ce jos vise ljudi dobiti posao.

Janko

Svako ulaganje u Srbiju donosi nova radna mesta, i smanjenje nezaposlenosti.

special image