• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goveđe meso od sutra može u BiH

Izvor MONDO/Agencije

Od sutra izvoznici iz Srbije mogu nesmetano da na tržište Bosne i Hercegovine plasiraju goveđe meso, prerađevine od goveđeg mesa, kao i mleko, izjavio je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović.

  Nedimović je novinarima kazao da je to dogovoreno na današnjem sastanku s ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem.

Nedimović je dodao da će i pitanje izvoza žive stoke iz Srbije u BiH ovih dana biti rešeno posle konferencije u Lisabonu, na kojoj će učestvovati i predstavnici i Srbije i BIH, naglašavajući da je reč o tehničkim detaljima.

"Tržište je potpuno otvoreno i postoji volja sa obe strane da se maksimalno liberalizuje za sve poljoprivredne proizvode", kazao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, BiH je važan trgovinski partner za Srbiju i procene su da će ove godine izvoz u tu zemlju biti oko 400 miliona evra, a suficit će biti nešto veći od 350 miliona evra.

Nedimović je rekao da je sa Šarovićem potpisan Memorandum o tehničkoj saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede. 


On je naveo i da je dogovoreno da se prošire kanali kojima se roba dve zemlje moze razmenjivati, precizirajući da će uskoro otvoriti dva nova granična prelaza.

Nedimović je kazao i da je u razgovoru pokrenuta inicijativa da se kvalitetnije upravlja slivom reke Drine, jer je on veoma značajan pored životne sredine i za ekonomiju.

Šarović kazao je da je veoma važno za ekonomsku saradnju dve zemlje što BiH od sutra ukida zabranu uvoza goveđeg mesa i prerađevina od tog mesa, kao i to što će uskoro biti omogućen i uvoz žive stoke.

On je kazao i da nema više barijera kada je u pitanju izvoz pilećeg mesa u Srbiju, kao i da uljara u Brčkom ne treba da brine za uvoz sirovine iz Srbije.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Paor

A vi gos nedimovicu ako imate višak govedine šaljite je u RUSIJU a ne vasima u BIH ima da nas poštuju pa tek onda da razmislimo šta će da radimo sa viskovima sav višak Rusima

Seljak

Da se ja pitam nebih ja vama dao nista da vam nije Srbije bili bi vi gladni odavno privreda vam rasulo industrij takodje a tako i poljoprivreda i hoćete da im pravite još dva prelaza sa njima nemoze lepo nahranis ih našom govedinom a oni ujedaju besni ratovali bi zao mi oni miliona sto im nas vucko dade samo podici bodljikavu zicu i nikakav kontakt s njima i uvesti mrtvu stražu i caos resen problem jedite bukovinu gospodo Bosanci

rale j tomic

E to je vazno izvoz uvoz a ne politika i referendumi prepucavanja dok narod gladuje.

special image