Žandarmi svedočili o tuči s Andrejem Vučićem

Autor:

Suđenje žandarmima za napad tokom Parade ponosa 2014. na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, i još dva vojna lica, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem pripadnika niškog odreda

81
A- A A+
andrej vučić, napad Foto: screenshot/youtube/n1

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva za incident se terete žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Hristov je rekao da je tokom incidenta i sam bio napadnut i da su se četvorica osumnjičenih ponašala bahato, kao navijači i da kolege nisu uspele da ih legitimišu.

Hristov je rekao da je tokom incidenta i sam bio napadnut i da su se četvorica osumnjičenih ponašala bahato, kao navijači i da kolege nisu uspele da ih legitimišu, jer su galamili, i čulo se "ko ste vi da nas legitimišete", "čobani" i "rasformiraćemo vas". Bilo je guranja i šutiranja policijskih štitova.

"Mi smo dugo policajci i umemo da prepoznamo. Mislili smo da su navijači", kazao je Hristov koji je 20 godina u policiji.

 Prema njegovim rečima, kada je hteo da pomogne komandiru Predragu Ćirkoviću dobio je udarac nogom u grudi. On je dodao da napadaču nije video lice već njegovu crnu majicu.

Svedočenje Hristova trajalo je dva i po sata i često je bilo prekidano dodatnim zahtevima za pojašnjenje.

Predstavnici tužilaštva ocenili su da je iskaz bio konfuzan i lažan, dok je odbrana zatražila tonsko snimanje narednih svedočenja jer je reč o nerazumevanju i konfuziji pošto svedok dolazi sa juga Srbije.

Suđenje će biti nastavljeno 19. oktobra.

Sve vesti