MONDO/Beta

Pajtić opleo: Nekad Đinđić a sad Šule, Kena, Balša

Autor:

Dosadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić podneo je danas, dan nakon što je izgubio stranačke izbore, neopozivu ostavku na dužnost šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

11
A- A A+

Kako je Pajtić rekao, među juče izabranim rukovodiocima DS "nema narodnih poslanika kojima bi ustupio tu poziciju", ali da ipak oseća "obavezu da podnese neopozivu ostavku".

Jelena Beba Balašević napustila DS

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine i kćerka kantautora Đoleta Balaševića, Jelena Balašević, danas je napustila tu stranku. Balašević je na svom Twitter nalogu čestitala učesnicima i pobednicima na jučerašnjim izborima u toj stranci. "Juče je bio izborni dan u DS. Moj izbor je ipak bio da se iščlanim umesto da glasam", navela je poslanica u Skupštini Vojvodine.

"Šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće", ocenio je Pajtić.

Pajtić je u pisanoj izjavi poručio da je od "ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora (Dragoljuba) Mićunovića i Zorana Đinđića komparativna prednost stranke bila to što su njeno rukovodstvo činili ljudi znatno obrazovaniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih partija".

"Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imala. Taj izbor kao demokrata poštujem", dodao je Pajtić.

Poručio je da se nada da će "novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača koji su do juče bili nedostupni", a onima koji su glasali za njega da svaki glas doživljava kao "priznanje nastojanjima da sačuva DS".

Na neposrdnim stranačkim izborima juče je Dragan Šutanovac izabran za predsednika stranke, sa gotovo četiri puta više glasova nego što ih je skupio dosadašnji predsednik Pajtić.

Povezano

Sve vesti