• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez brige, grejaće se dobro ove zime

Izvor Fonet

Srbija je spremna za grejnu sezonu, koja je ove godine počela ranije, i grejaće se dobro, jer ima dovoljno energenata, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu energetike i rudarstva Zoran Predić.



On je, na otvaranju stručne konferencije "Kako ćemo se grejati tokom predstojeće zime", rekao da je, prema izveštajima nadležnih javnih preduzeća, obezbeđene dovoljne količine energenata za grejnu sezonu.

Kako je istakao, skladište gasa u banatskom Dvoru je puno, a nema naznaka da bi moglo biti problema u snabdevanju tim energentom iz Rusije.

Predić je najavio da će se Ministarstvo u narednom periodu baviti primenom mera energetske efikasnosti i to od izvora energije do krajnjeg potrošača.


On je ukazao da energija postaje sve skuplja i da je sve manje prostora da energetika ostane socijalna kategorija, a u tome svoju ulogu moraju da odigraju lokalne samouprave, u čijoj su nadležnosti toplane.

Kako je objasnio, generalni problem u celom sistemu je odnos lokalnih vlasti, koje su osnivači toplana, a na njih ponekad ne gledaju "sa pozicije dobrog domaćina", pa zato treba da mnogo ozbiljnije sagledaju tu ulogu i obezbede "racionalno i domaćinsko poslovanje".

Daljinski sistemi ovu grejnu sezonu dočekuju u boljem stanju nego sve prethodne, konstatovao je Predić istakao da su značajno smanjena dugovanja za energente, jer sve veći broj toplana polako staje na noge kroz mere koje je Ministarstvo uspostavilo.

Govoreći o ceni, on je poručio da struja u narednom periodu mora da poskupi i da dostigne ekonomsku cenu.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

🐉

Sta sve jedno pismo moze.. Ko zna, shvatice..

special image