Noćenje kod grofa Drakule (FOTO, VIDEO)

Autor:

Dvorac grofa Drakule, zamak Bran primiće u Noći veštica turiste na noćenje prvi put od 1948. godine.

0
A- A A+

U Drakulinom zamku u Rumuniji će u ovogodišnjoj Noći veštica zainteresovanim posetiocima biti omogućeno da prvi put od 1948. godine prenoće u tom transilvanijskom utvrđenju, prenosi danas AP.

U zamku Bran će dve osobe prespavati u noći između 31. oktobra i 1. novembra zahvaljujući promotivnoj ponudi američkog sajta Airbnb, koji se bavi rezervacijama turističkih lokacija, a koji je danas objavio konkurs čiji će pobednici noć provesti u Drakulinom dvorcu.

Od učesnika konkursa se traži da iskoriste svoj "vampirski duh" i zamisle šta bi rekli grofu Drakuli kada bi ga sreli.

Gostima će biti poslužena večera, a potom će ostati sami i leći će u mrtvačke sanduke obložene somotom, baš kao što je i grof Drakula radio u strašnom romanu koji je tu legendu učinio popularnom.

Ukoliko pobednicima konkursa bude isuviše jezivo da spavaju u mrtvačkim sanducima, u zamku u Karpatima će im na raspolaganju biti i kreveti.

Izvor: YouTube

Ovaj zamak je poznat po vezi sa Vladom, princom koji je zaista tamo živeo u 15. veku i imao okrutan običaj da svoje žrtve probada koristeći kolac, što je bila inspiracija za priču o grofu Drakuli.

Drakulin zamak je jedna od glavnih turističkih atrakcija u Rumuniji, sa više od 630.000 posetilaca godišnje, navodi američka agencija.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti