Lov na veštice u Zrenjaninu!?

Autor:

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je sudu optužni predlog protiv R.T. (61) iz Zrenjanina zbog sumnje da je lažnim predstavljanjem doveo u zabludu K.P. iz Mandelosa da će mu izlečiti sina tako što će "pocepati i potrgati vestice"

2
A- A A+

On je oca naveo da da mu za to plati 24.000 dinara, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Optužnim predlogom R. T. se tereti da je od septembra do decembra 2015. godine u Zrenjaninu izvršio krivično dela prevare, precizira se u pisanoj informaciji zrenjaninskog tužilaštva dostavljenoj Tanjugu.

Oštećeni K. P. je u nekoliko navrata dovodio sina na "terapiju".

U tim prilikama R. T. je "izvodio neke rituale, obučen u hodžino odelo, palio je trave i izgovarao neke molitve", navodi tužilaštvo.

 Za te usluge osumnjičeni je od K.P. naplatio 24.000 dinara.

Kada mu je K.P. posle tri meseca rekao da njegovom sinu nije bolje, osumnjičeni mu je odgovorio da je to zato što su ga "napale velike sile", ali da mu on može pomoći, da će "zadaviti vešticu - tako što će poslati šejtanske diplomate, koji će ući u nju i pocepati je", navodi se u optužnom predlogu.

R.T. je naveo da će za tri meseca osloboditi njegovog sina od veštice, i da je potrebno da plati 3.000 evra za tu uslugu, ali ostećeni taj novac nije dao.

Sve vesti